• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
İstanbul’da vatandaşlar bayram namazı çıkışında temsili şeytan taşladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin Gazze’de saldırıları devam ederken, İslam Alemi buruk bir şekilde Kurban Bayramı’nı idrak ediyor.

İstanbul’da Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu; birçok ilçede Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için farkındalık eylemi yaptı.

Hacı adaylarının Mina’da şeytan taşlamasına atıf yapılan etkinlikte, “Büyük şeytan Amerika ve yavru şeytan israili taşlıyoruz” yazılı pankart açıldı.

Bayram namazlarının kılındığı camilerin bahçesine getirilen bir darağacına Biden ve Netanyahu’nun resimlerinin olduğu maketler asıldı. Camiden çıkan vatandaşlar, temsili maketleri taşladı.

Vatandaşların temsili şeytanları taşlarken sık sık teşrik tekbiri getirdiği ve ABD ile işgal rejimini lanetlediği görüldü.

Sultanbeyli

Sultanbeyli Merkez Camii avlusunda darağacına asılan Biden ve Netanyahu maketini vatandaşlar tekbirler ve sloganlarla taşladı.

Sultangazi

Sultangazi Merkez Camii önünde vatandaşlar, işgalci Netanyahu’nun posterini tekbirle ve sloganlarla taşlayarak Gazze'ye destek gösterisinde bulundu.

Esenyurt

Bayram namazını Meydan Merkez Camii’nde eda eden vatandaşlar, namaz çıkışında “katil israil işbirlikçi ABD” sloganları atarak darağacına asılan maketleri taşladı.

Küçükçekmece

Söğütlüçeşme Akşemseddin Camii’nde namazdan sonra vatandaşlar, işgalci Netanyahu’nun resminin olduğu maketi taşladı. Maket taşlarken bir çocuğun, “terbiyesiz, hadsiz” diyerek taş atması tebessüm ettirdi.

Bağcılar

Kayıkçıoğlu Hacı Salih Camii’nde vatandaşlar kılınan bayram namazının akabinde teşrik tekbirleri ile katil Netenyahu ve işbirlikçi Biden’ın resminin olduğu dev posteri taşladı.

Bahçelievler

Üçevler Camii’nde namaz sonrasında vatandaşlar, Gazze’de yaşanan soykırımın baş aktörleri Netanyahu ve Biden’ın temsili maketini tekbirlerle ve sloganlarla taşladı.

Birçok ilçede yapılan etkinliklerde vatandaşlar, yaptığı anlamlı etkinlikten dolayı Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu’na teşekkür etti.

“Gazze’yi ve Filistin’i gündemde tutmak için bu tür eylemlerimiz sürekli olacaktır”

Sultanbeyli ilçesinde yaptıkları anlamlı etkinlik ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan programın koordinatörlerinden Murat Akbulut, “Hacılarımızın Mina’da şeytanı taşladığı gibi bizlerde bugün bayram namazı çıkışında günümüzün şeytanları, en büyük şeytan Amerika’yı ve israili taşladık. Öfkemizi tüm dünyaya duyurmak, Gazze ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için bu tür eylemlerimiz olacaktır. Gazze’yi ve Filistin’i gündemde tutmak için bu tür eylemlerimiz sürekli olacaktır. Maddi ve manevi tüm desteğimizle Gazze halkının yanında olacağımızı ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir