• DOLAR 32.871
  • EURO 35.288
  • ALTIN 2496.691
  • ...
Yetimler Vakfı Afrika'da hafızlık öğrencilerine Kur'an hediye etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban organizasyonu için Afrika'nın yoksul Müslüman ülkesi Çad'da bulunan Yetimler Vakfı, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi görmeye devam ediyor.

Hafızlık eğitimi alan Çadlı medrese öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye edildi

Kurbanlıkların kesimi ve dağıtımı için gittiği Çad'da farklı ihtiyaç alanlarını da tespit eden Yetimler Vakfı, özellikle medreselerde İslami ilimler tedris eden ve Kur'an öğrenerek hafızlık eğitimi alan yoksul ve yetim çocuklara Kur'an-ı Kerim hediye etmeye devam ediyor.

Başkent Encemine'ye bağlı Abeşi bölgesinde derme çatma bir medresede yine imkansızlıklar içerisinde hafızlık eğitimi alan çocuklara, hayırseverler tarafından hediye edilen Kur'an-ı Kerim'ler dağıtıldı.

Diyarbakır İkra 610 Evleri site sakinleri ve Sırnaç ailesi tarafından hediye edilen Kur'an-ı Kerim'ler medrese öğrencilerine dağıtılarak hafızlık eğitimlerine büyük katkı sağlandı.

Yatılı 400 medrese öğrencisine Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Bir diğer Kur'an-ı Kerim dağıtımı da yine başkent Encemine'ye bağlı Ensiwara Cenne bölgesindeki yatılı bir medresede hafızlık eğitimi alan 400 öğrenci için gerçekleştirildi.

Kenyalı medrese öğrencisi kızlara başörtüsü ve Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Kenya'da da kurban faaliyeti için bulunan Yetimler Vakfı, bir medresede eğitim alan kız çocuklarına hem Kur'an-ı Kerim hem başörtüsü hem de oyuncak dağıttı.

Bayramı bayram gibi yaşaması için yoksul çocukları sevindiren Yetimler Vakfı'nın Afrika'daki yardım çalışmalarının devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir