• DOLAR 32.828
  • EURO 35.331
  • ALTIN 2467.651
  • ...
Fransa'da vatandaşlar sokağa indi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke genelinde başta Paris, Marsilya, Grenoble olmak üzere 150 kadar noktada aşırı sağa karşı gösteriler düzenledi. Başkent Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler Millet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gösteriye Meclis feshedilmeden önce milletvekili olarak görev yapan Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisinden Mathilde Panot ve Sosyalist Partisi (PS) lideri Olivier Faure gibi isimler de katıldı.

Göstericiler, Marine Le Pen'in aşırı sağcı RN partisinin, genel seçim kapsamında yüksek oy oranı toplaması ihtimali karşısında duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.

Erken genel seçimde sol ve çevreci partilerin ittifakı olan Halk Cephesi'nin milletvekili adaylarından yana oy kullanma çağrısında bulunan göstericiler, "Faşizm öldürüyor, faşizme karşı mücadele edelim" ve "Fransızlar çok çabuk unutuyorsunuz, aşırı sağ iktidarı aldığında, geri vermez" yazılı dövizler taşıdı.

Ayrıca, kortejin geçtiği sokaklarda duvarlara "RN'ye oy vermeyin" ve "İçinde nefret barındırmayan parti istiyoruz" yazıldı.

Üzerinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resimlerinin bulunduğu ve "Çalışanlar için bir numaralı halk düşmanı" yazılı afişler de bir binanın cephesine yapıştırıldı.      AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir