• DOLAR 32.792
  • EURO 35.305
  • ALTIN 2467.275
  • ...
Avrupa Yetim Eli, Kenya'da Kurban Bayramı'na hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban organizasyonu için Kenya'da bulunan Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerden topladıkları kurban vekaletlerini yerine getirmek için çalışmalarını tamamlayarak kurban kesim vaktini bekliyor.

Uluslararası yardım kuruluşu olan Avrupa Yetim Eli, yine uluslararası bir yardım kuruluşu olan IHO Ebrar'ın yanı sıra Türkiye'den Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı Vakfı ile birlikte Kenya'da kurban organizasyonu düzenliyor.

Hazırlık çalışmalarını tamamlayan Avrupa Yetim Eli, vekaletlerini aldıkları hayırseverler adına satın aldıkları kurbanlıkları yerinde inceleyerek kesim için tüm hazırlıklarını bitirdi.

Afrika ülkesi Kenya'nın yoksul bölgelerinden olan Marsabit kentinin Sololo kasabasında çalışmalar yürüten Avrupa Yetim Eli, gönüllü temsilcileri aracılığıyla hayırseverlerin kurban vekaletlerini yerine getirmek için kurbanlıkların temininden hayvanların bakım ve korunmasına, İslami ölçülere uygunluğunun denetlenmesinden kesim yerlerine kadar tüm hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu.

Kurbanlıkları satın aldıklarını ve gerekli incelemeleri tamamladıklarını aktaran Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Musab İmir, kendilerine vekalet veren hayır sahiplerinin tek tek isimlerinin anons edilerek kurbanlıkların kesileceğini belirtti.

Her vekalet sahibine videolu mesaj göndereceklerini kaydeden İmir, yürüttükleri çalışmalarda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını, inşallah sorunsuz şekilde kendilerine vekaletlerini emanet eden hayırseverlerin adına kurbanlarını keseceklerini belirtti.

Zorlu bir yolculuğun ardından memleketlerinden binlerce kilometre uzaktaki diyarlara geldiklerini aktaran İmir, "Avrupa Yetim Eli olarak kendi memleketimizden yaklaşık olarak 6 bin 500 kilometre uzakta, Afrika'nın Kenya ülkesinde, Marsabit ilinin Sololo ilçesindeyiz. Hayır sahiplerinin bize ulaştırmış olduğu kurban vekaletlerini, kurbanlarımızı yerinde görmek adına birçok kimsenin gelmekten üşendiği ve çekindiği bir noktada şu an kurbanlarımızı gördüğünüz gibi inceliyoruz. Hepsinin İslami usullere göre uygun olup olmadığını tespit ettikten sonra Allah nasip ederse bayramda kesimlere başlayacağız ve kurban etlerini fakir, muhtaç, mazlum ve yetim ailelere ulaştıracağız inşallah." dedi. (İLKHA)    

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir