• DOLAR 32.528
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Gazze halkı bayram sevincinden mahrum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Gazze Şeridi'nde her Kurban Bayramı öncesi görülen tatlı telaşın yerini buruk bir sevinç kapladı.

Hayvan pazarları ve çevresinde oluşan kalabalıklar, kurbanlık satın almak ve bayram alışverişi için pazarlarına akın eden insanlar, pazardan alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların evlere nakledilmesi telaşı bu bayram arefesinde yok.

Buna rağmen Gazzeliler, işgal kuvvetlerinin devam eden katliamlarına ve yıkımlarına karşılık bayram havasını birazcık da olsa canlandırmak için ara sıra yüksek sesle tekbir getiriyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezine konuşan Gazze Şeridi sakinlerinden Salim Hamid, bayram öncesi duygularını dile getirerek, “Tüm dünyada Müslümanlar kurbanlarını kesmeye hazırlanırken işgalciler ise burada bizi boğazlıyorlar.” diyor.

Hamid, bayramda çocuklarının ve kadınlarının açlıklarını gidermek için bir domates, salatalık, soğan ve az bir miktar yemek aradıklarını söylüyor.

Küçük Mahmud Ahmed de yıkıntılar arasından neredeyse boyu büyüklüğündeki su bidonunu alarak, günlük temel ihtiyaçlarını gidermek için mücadele etmek sorunda kaldıklarını, kimsenin bayramı düşünecek hali olmadığını, geçmişteki neşe ve mutluluk dolu günleri hatırlattığı için bayramın kendileri için acı verici olduğunu ifade ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir