• DOLAR 32.528
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Kenyalı yoksulların yüzü Yetimler Vakfı ile gülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günler öncesinden Kenya'ya hareket eden Yetimler Vakfı yetkilileri, kurban organizasyonu için gittikleri yerlerde, farklı ihtiyaç alanlarının giderilmesine de vesile oluyor.

Uluslararası yardım Kuruluşları olan Avrupa Yetim Eli ile IHO Ebrar'ın yanı sıra Türkiye'den Umut Kervanı Vakfı ile birlikte Kenya'da kurban organizasyonu düzenleyen Yetimler Vakfı, hayırseverlerden alınan kurban vekaletlerinin yerine getirilmesi için hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Kurban kesimi için Kenya'da bulunan Yetimler Vakfı yetkilileri, vekaletlerini aldıkları hayırseverler adına satın aldıkları kurbanlıkları yerinde inceleyerek kesim için tüm hazırlıklarını bitirerek vaktin girmesini bekliyor.

Hayırseverlerden aldıkları vekaletleri yerine getirmek üzere Afrika ülkesi Kenya'nın yoksul bölgelerinden olan Marsabit kentinin Sololo kasabasında çalışmalar yürüten Yetimler Vakfı Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, bayram namazının kılınmasının ardından başlayacak olan kesim işlemleri için çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Kurbanlıkların temininin sağlandığını, kurbanlıkların İslami ölçülere uygunluğunun denetlendiğini aktaran Aysu, kendilerine vekalet veren hayır sahiplerinin tek tek isimlerinin anons edilerek kurbanlıkların kesileceğini belirterek her vekalet sahibine de videolu mesaj gönderileceğini kaydetti.

Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Marsabit kentindeki yoksul Kenyalılara bayramda kırmızı et dağıtarak sevinçlerine ortak olmanın huzuru içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini belirten Aysu, bulundukları bölgede yoksul halka nakdi yardımda da bulunduklarını aktardı.

Yaşadıkları memleketlerinden yaklaşık 6 bin 500 kilometre uzaklıktaki bir diyara geldiklerini aktaran Yetimler Vakfı Temsilcisi Aysu, "Elhamdülillah her bayramda olduğu gibi bu bayramda da mazlumun, mağdurun, yetimin yanında olmaya devam ediyoruz. Şu arkamda gördüğünüz kurbanlık hayvanlar, vekaleti bize verilmiş olan hayırseverler için keseceğimiz hayvanlardır. Gelip yerinde bu hayvanları gördük, İslami usullere uygun olduğunu, sağlıklı olduğunu birebir inceledik. Bayram namazını kıldıktan sonra bunları kesmeye ve bunların videolarını çekip hayır sahiplerine göndermeye başlayacağız inşallah. Rabbim şimdiden yaptığınız hayırları kabul eylesin, Rabbim bu hayvanları dünyevi ve uhrevi musibetlerden muhafazanıza vesile eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Yetimler Vakfı gönüllüsü Musab İmir de Kenya'da yaptıkları çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

"Yetimler Vakfı olarak, kurban vekaletlerini bize ulaştıran ve veren kardeşlerimiz için ayırmış olduğumuz kurbanlıkların İslami usullere uygun olup olmadığını tespit etmek üzere incelemelerimizi tamamladık. Allah'a şükürler olsun herhangi bir sıkıntımız yok, Allah nasip ederse Kurban Bayramı'nda kurbanlarımızı keseceğiz. Kurbanlarımızı fakir, yetim ve mazlum insanlara ulaştıracağız inşallah. Allah, şimdiden vekaletlerini bize veren, ulaştıran hayır sahiplerinden razı olsun."  

Yolda karşılaştıkları yoksul Kenyalılara, hayırseverlerin bağışlamış olduğu nakdi yardımları da zarflar içinde dağıtan Yetimler Vakfı yetkilileri, halkın zorlu yaşam şartlarına da tanıklık etti.

Adeta çamur deryası olan bir gölette insanların yüzdüğüne şahitlik eden vakıf yetkilileri, bu suyu kaplarına doldurarak götüren insanların aynı suyu hem temizlik ihtiyaçları için hem de içme suyu olarak kullandıklarını öğrendi. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir