• DOLAR 32.536
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2433.67
  • ...
Malatya'da sağlık çalışanları Gazze'deki soykırıma yönelik protestolarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da sağlık çalışanları, siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve Refah'ta yaptığı soykırımı tel'in ederek, Gazzeli mücahitlerin yanında olduklarını dile getirdi.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu. Burada grup adına basın açıklamasını Eczacılık Bölümü 5. Sınıf öğrencisi Suzan Uçan okudu.

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşlerinin 31. Haftasını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uçan, "Katil israilin on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana katlanarak devam ediyor. 9 aydır her gün, her dakika Gazze'ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını, cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz. Ve biliyoruz ki şu an Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleyi onlar kazandı, kazanmaya devam ediyorlar." dedi.

Boykota dikkat çeken Uçan, "Gazze’deki kardeşlerimiz kendi görevlerini yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Biz ne durumdayız diye bir kendimize bakalım; Büyük küçük demeden boykota devam ediyor muyuz? En güçlü silahımız olan duaya ne kadar önem veriyoruz? Yakınlarımıza zulmü anlatmaya devam ediyor muyuz? Kendi konforumuz için mi yaşıyoruz yoksa insanlığı yaşatmak için mi yaşıyoruz?" diye sordu.

Uçan; vicdanlarıyla, şuurlarıyla, dualarıyla, meslekleriyle, eylemleriyle Gazze’deki kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir