• DOLAR 32.591
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2435.875
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülsever, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtırken PKK/HDP taraftarları tarafından katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile bebek katili israilin Filistin'de uyguladığı soykırıma değinerek tüm İslam Şehidlerinin ailelerinin bayramını tebrik etti.

Gülsever, Kurban Bayramı'nın İslam âlemi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bayramlar, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı zamanlardır. Bu mübarek günlerde, dargınlıkların sona ermesi ve barışın hâkim olması en büyük temennimizdir." dedi.

"Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler acımasızca katlediliyorlar"

Gülsever açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Allah'ın bereketi rahmeti ve mağfireti değerli Diyarbakırlı hemşerilerimin üzerine olsun. İslam âleminin en mübarek günlerinden biri olan Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bu vesileyle hacda bulunan kardeşlerimizin haclarının mebrur, dualarının makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bilindiği üzere bayramlar mutluluk, kardeşlik ve hoş hoşgörünün olduğu günlerdir. Ama maalesef İslam coğrafyasında yaşanan zulümler vahşetler bizlere bu sevinci yaşatmıyor. Şu anda terör çetesi israilin Gazze'de yaptığı zulümler gözler önündedir. Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler acımasızca katlediliyorlar. Orada bir soykırım yaşanıyor."

"Fakirlere kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları aklımıza geliyor ve içimiz kan ağlıyor"

Fakirlere kurban eti dağıtırken PKK'liler tarafından katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmayacaklarını ifade eden Gülsever, "Yine aynı şekilde memleketimizde fakirlere kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları aklımıza geliyor ve içimiz kan ağlıyor. Onlar, bayramın bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşma gayreti içindeyken haince katledildiler. Yasin Börü ve arkadaşlarının bu fedakârlığı ve şehadetleri, bizlere insanlık adına önemli bir ders vermektedir. Onların hatırası, bizleri iyiliğe, yardımlaşmaya ve zulme karşı durmaya teşvik etmektedir." dedi.

"Başta Diyarbakırlı hemşerilerim olmak üzere İslam ümmetinin bayramını tebrik ediyorum"

Son olarak Kurban Bayramı'nda, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiğine dikkat çeken Gülsever, "İhtiyaç sahiplerine el uzatmak, kurban etlerini paylaşmak ve insanlık için hayırlı işler yapmak bizlerin görevidir. Bu bayramda da aynı hassasiyetle hareket edeceğimize inanıyorum. Bayramın sevinçli ve mutlu geçmesini dilediğimiz gibi mazlumların da kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden diliyorum. Bu vesile ile başta Diyarbakırlı hemşerilerim olmak üzere İslam ümmetinin bayramını tebrik ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir