• DOLAR 32.591
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2434.52
  • ...
Kardeş yardım kuruluşları Afganistan'da kurban hazırlıklarını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kardeş yardım kuruluşları, kurban bayramı süresince Afganistan'daki yoksul, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak, onlara kurban eti dağıtacak. Organizasyon kapsamında, kesilecek kurbanlar özenle seçilerek ve hijyenik koşullarda hazırlanacak.

Çalışmalar hakkında ilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, 2024 Kurban Organizasyonunu yaklaşık 28 ülkede, 40'tan fazla bölgede gerçekleştireceklerini söyledi.

Elibüyük, "Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı olarak, partner kuruluşlarımızla bu organizasyonları gerçekleştirmek için Afganistan'ın başkenti Kabil'deyiz. 2024 kurban organizasyonumuzu dünya genelinde yaklaşık 28 ülkede 40'tan fazla bölgede gerçekleştiriyoruz. Afganistan'daki kurban organizasyonumuz da 4 ana merkezde, 9 farklı bölgede kurban kesim ve dağıtım işlemlerimiz gerçekleştirilecek. Burada hijyenik bir ortamda, çok hızlı bir şekilde ilk gün kurbanlarımızın tamamını kesmek suretiyle bağışçılarımızın bize gönderdiği kurbanların etlerini hızlı bir şekilde ulaştıracağız. Dondurucu araçlara alacağımız kurban etlerimizi merkez dahil olmak üzere, kırsal bölgelerde dağıtımlarımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Afganistan'da kesecekleri yüzlerce kurbanın etini binlerce kişiye ulaştıracaklarını dile getiren Elibüyük, "Genelde binlerce kurban keserek, on binlerce kişiye ulaştıracağız. Hijyenik olmasına ve hızlı dağıtılmasına önem gösteriyoruz. Aylar öncesinde hazırlık yapmaya başladık. Kurbanlık hayvan alımı, sağlık kontrolünden geçirilmesi, kurbana uygun olup olmadığı noktasında çalışmalarımızı yaptık. Şu an tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah yarın kurban kesim işlemlerimize başlayacağız." diye konuştu. (İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir