• DOLAR 32.596
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2435.812
  • ...
IHO Ebrar kurban organizasyonu için Kenya'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Yardım Kuruluşu olan Avrupa Yetim Eli'nin yanı sıra Türkiye'den Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı Vakfı ile birlikte kurban kesim organizasyonu düzenlemek üzere Kenya'ya giden IHO Ebrar, vekaletlerini aldıkları hayırseverler adına satın aldıkları kurbanlıkları yerinde inceleyerek kesim için hazırlıklarına başladı.

Hayırseverlerden aldıkları vekaletleri yerine getirmek üzere Türkiye'den yaklaşık 6500 kilometre uzaklıktaki Afrika ülkelerinden Kenya'nın yoksul bölgelerinden olan Marsabit kentinin Sololo kasabasına giden Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO Ebrar, bayram namazından sonra kesimi gerçekleştirilecek olan kurbanlıkların temininde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını kesim çalışmaları için de hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Marsabit kentindeki Yoksul Kenyalılara bayramda kırmızı et takdim edecek olmanın mutluluğuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten IHO Ebrar Gönüllüsü Musab İmir, vekalet sahiplerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartların hazırlandığını ve kesim esnasında tek tek hayırseverlerin adlarının zikredilerek videolarının hayırseverlere gönderileceğini aktardı.

Konuyla alakalı konuşan IHO Ebrar gönüllüsü Musab İmir, hazırlıkların geldiği aşamayı şu sözlerle ifade etti:

"Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO Ebrar aracılığıyla şu an Kenya'nın Marsabit ilinin Sololo ilçesinde bulunmaktayız. Hayır sahiplerinin kurban vekaletlerini aldığımız ve kurbanlarımızı yerinde görmek, gelip buradaki yetim, muhtaç ve mazlum insanlara, fakirlere bayram gününde bir sevinç olması adına, azıcık da olsa yılda bir defa belki et görebilecek bir mekandayız. Onlara umut olsun diye burada kurban vekaletlerimizi gördüğünüz gibi hepsini inşallah alacağız. İki gün sonra ise bayramda hepsini keseceğiz inşallah. Şimdiden hayır sahiplerinin vermiş olduğu vekaletlerin hepsini Allah kabul etsin." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir