• DOLAR 32.872
  • EURO 35.297
  • ALTIN 2497.651
  • ...
İstanbullular: Bayramı buruk bir şekilde geçireceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram denildiğinde sevincin akla geldiği mübarek günlerde, maalesef Filistin'de yaşanan katliam nedeniyle sevinç yerini hüzne bıraktı.

Kurban Bayramı vesilesiyle İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, bayramların sevinç günleri olduğunu ancak Gazze'de devam eden soykırımın nedeniyle bu yıl bayramın buruk geçeceğini ifade ettiler.

 ''Bir insan olarak utanıyorum"

Kurban Bayramı'nın yarın idrak edilmeye başlanacağını ancak Gazze'deki insanların bayramı kutlayamayacaklarını belirten Muzaffer Okta, "Çok sıkıntı ve eziyetler içerisindeler. Allah yardımcıları olsun. Yaşananlar, dünyadaki insanların bu kadar duyarsız kalmasından kaynaklanıyor. Lanet olsun işgal rejimine. Yazıktır, günahtır. Yarın bayram ama içimiz kan ağlıyor. Ben bir vatandaşı olarak üzülüyorum. Biz de televizyondan izliyoruz. Oradaki çocukların hali perişan. Sığınacak yuvaları yok. Namussuz insanlar çadırları bombalamaya başladılar. Bir insan olarak utanıyorum." dedi.

"İçimiz buruk bir şekilde bayramı kutlamaya çalışacağız"'

Filistinlilerin çok zor durumda olduğunu söyleyen Ramazan Başol," Herkes 'onların yanındayız, arkasındayız' diyor ama hiçbir şey yapamıyoruz. Filistin'in etrafındaki Arap ülkelerin bir an önce birleşmesi lazım. Onlar birleşmediği mühletçe bu sorun çözülmez. Yarın da bayram. Biz de içimiz buruk bir şekilde bayramı kutlamaya çalışacağız. Dualarımız onlarla. İnşallah bu böyle bitmez. Rabbim işgal rejimini kahrı perişan etsin. Filistin halkı ile beraberiz arkalarında devletler olmasa dahi halkın onlarla beraber olduğunu düşünsünler. Bu zulüm elbet bir gün bitecek." diye konuştu.

''Filistin'de insanlar açlıktan ölüyor''

Yaşananlardan ötürü İçinin kan ağladığını vurgulayan Ahmet Çaygeçti, ''Oradaki kardeşlerimizi görüyoruz, çoluk çocuk herkes parçalanıyor. Ancak dualarımız ile umut vermeye çalışıyoruz. İslam devletleri, Amerika ve işgal rejiminin ağzından çıkanlara bakıyor. Kimse sesini çıkarmıyor. Refah Sınır Kapısı bombalandı, Mısır'dan ses çıkmadı. Filistin'de insanlar açlıktan ölüyor." şeklinde konuştu.

Dünyanın Filistin'deki zulmü seyrettiğini söyleyen Emine Yasin, "Allah Gazze'de ki kardeşlerimize yardım etsin. Yarın bayrama gireceğiz hüzünlüyüz onlar bizim kardeşlerimiz. İnsan hüzünlü olmaz mı? Üzüntülüyüz." dedi.

Kendileri için duadan başka bir çarenin bırakılmadığını belirten Oğuzhan Kaçar, "Bütün İslam aleminin birleşip bu soykırıma karşı bir adım atmaları bekleniyordu fakat sadece sözde kınamadan başka hiçbir şey olmadı." diye konuştu.

Gazze'de yaşanan zulüm nedeniyle bayramı olması gerektiği gibi kutlayamayacaklarını dile getiren Gülizar Ala, ''Filistin'de bir an önce barış olsun. Devlet bana 'sen de Filistin'e gireceksin' dese koşarak giderim. Onlar benim canlarım." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir