• DOLAR 32.596
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2435.812
  • ...
STK Temsilcilerinden Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Hak Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş, Umut Kervanı Diyarbakır Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz ve Kur'an Nesli Platformu İl Koordinatörü Cihat Kaplan Kurban Bayramı dolayısıyla bayram mesajlarını paylaştı.

Bu Kurban Bayramı'nda dünyanın ve tüm insanlığın kurbanının Gazze olduğunu dile getiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın hürriyetine kavuşmayana dek bayram kısmına geçilemeceğini söyledi.

Ramazan Tekdemir

"Kurban değince aklımıza Gazze geliyor"

Mekke ve Medine'den tüm dünyaya uzanan evrensel mesaja yüzlerin ilk çevrildiği Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün işgali ile Gazze halkının yaşadığı acılar bu Kurban Bayramı arifesinde daha büyük bir boyut kazanmış vaziyette olduğunu ifade eden Tekdemir, "Bizler de tüm dünyanın ancak seyrettiği, bir türlü oradaki kıyım ve acıyı sonlandırmadığı bir süreçle karşı karşıyayız. Gazze halkının yaşadığı o acı karşısında dünyanın hiçbir şey yapmak istememesi, yapmaması; bütün kuruluş ve birliklerin siyonist teoloji tarafından yönetildiği ve yönlendirildiği gerçeğini apaçık ortaya koymaktadır." dedi.

Gazze'de yaşananlardan ötürü ümmet olarak Kurban Bayramı'nın bayram kısmını görülemediğini sözlerine ekleyen Tekdemir, "Yüreğimiz yanıyor ve bu arifede bizler Kurban Bayramı'nın bayram kısmını görmüyoruz, sadece kurban yönünü görüyoruz. Vicdan sahibi hiç kimsenin bunu bayram olarak düşünmesi mümkün değil. Kurban değince aklımıza Gazze geliyor. Dünyanın ve tüm insanlığın kurbanı Gazze… Dolayısıyla Gazze'deki bu kurbanlar, çektikleri tüm bu sıkıntılardan azat olmadığı sürece biz bayram kısmına geçemeyeceğiz, kurban kısmında kalacağız." ifadelerini kullandı.

Tekdemir, "Bu vesileyle Gazze'deki kurbanların son bulmasını, oradaki acıların bitmesini, feryatların dinmesini Yüce Allah'tan diliyorum. Tüm insanlığa o vicdanın ulaşmasını, Müslümanlara şuur ve tevhid anlayışı içerisinde birlik olmayı, Gazze meselesi üzerinde bir araya gelmeyi Rabbim nasip etsin." şeklinde konuştu.

Selahattin Güneş

"israilin vahşi saldırıları hepimizde endişe ve üzüntü yaratıyor"

İslam dünyası olarak çok uzun zamandır bayramların buruk karşılandığını kaydeden Hak Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş, Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok bölgesinde acı olayların yaşandığına dikkat çekti.

Akan kan ve gözyaşı nedeniyle yürekleri yakan ve vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıya kalındığını ifadelerine ekleyen Güneş, "Masum insanları hedef alan ve kutsal yaşam hakkını hiçe sayan israilin vahşi saldırıları hepimizde endişe ve üzüntü yaratıyor. Başta Gazze olmak üzere tüm insanların bir an önce huzur güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyoruz." diye belirtti.

Güneş, "Bu vesileyle Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği HAKSİAD olarak; halkımızın refah seviyesinin yükseleceği, insan onuruna yakışacak şekilde hayat süreceği, ekonomik istikrarın sağlanacağı bir dünya olması dileğiyle, başta Gazze'de soykırıma uğrayan Filistin halkının ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nı kutluyoruz." dedi.

Abdurrahim Karadeniz

"Bağışçılarımız bayramın 4'üncü gününe kadar bizleri arayıp kurban bağışında bulunabilir"

Bir bayram mesajını da Umut Kervanı Diyarbakır Derneği paylaştı. Paylaştığı bayram mesajında kurban bağışlarına yer veren Umut Kervanı Diyarbakır Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, "Diyarbakır Umut Kervanı olarak 2024 yılı kurban çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar kurban faaliyetlerimiz devam edecektir. Her yıl olduğu gibi bu sene de siz bağışçılarımızın vereceği kurban vekaletleriyle şehrimizdeki binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban etlerini ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Karadeniz, "Bizde kayıtlı bulunan binlerce mağdur, yetim ve öksüz ailenin sevinçlerine ortak olmak isteyen bağışçılarımız bayramın 4'üncü gününe kadar bizleri arayıp kurban bağışında bulunabilirler. Bu vesileyle dayanışmayı, yardımlaşmayı ilke edinen umut kervanı ailesi olarak başta ülkemiz olmak üzere Yemen, Afganistan, Arakan ve şu an işgal ve bombardıman altında olan Filistin ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dileriz. Bayramınız mübarek olsun." diye belirtti.

Cihat Kaplan

"Gazzeliler on binlerce kurbanın verildiği o kutsal topraklar da bu bayramı yaşayacak"

Paylaştığı mesajda kurban ibadetinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayan Kur'an Nesli Platformu İl Koordinatörü Cihat Kaplan, bu hususun, Kur’ân’da; Hazreti Âdem Aleyhiiselam'ın oğulları Habil ve Kâbil’in kurbanları ile İbrahim Peygamberin oğlu İsmail'i kurban etmekle imtihan edildiğini, bu imtihanı kazanması üzerine kendisine kurban etmesi için bir koç verildiği haberi ile dile getirildiğini hatırlattı.

Kurbanın sözlükte, "yaklaşmak" ve "Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey" anlamına geldiğini söyleyen Kaplan, "Kurban, maddî ve manevî her türlü yakın olmayı ifade eder. İşlenen günahlar, kulu Allah'tan uzaklaştırdığı gibi kesilen kurbanlar da kulu Allah'a yaklaştırır. Yine bu ibadet Allah'a yakınlaştırmakla birlikte maddi durumları sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaya da bir vesiledir." dedi.

Bugün yeryüzünde aşırı israftan dolayı birçok insanın açlık sınırında yaşamaya mahkûm edildiğini kaydeden Kaplan, "Başta Filistin olmak üzere Afganistan, Yemen, Suriye ve diğer Afrika ve Asya ülkelerinde açlığın sefaletine manzaralarına şahit oluyoruz. Bu yüzden, sadece kurban bayramlarında sofralarında et bulabilen kardeşlerimiz olduğunu asla unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nda Gazze'nin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Kaplan, "7 Ekim Aksa Tufanı'ndan bu yana Gazze'deki bebekler, kadınlar, Allah'a adanmış, kurban edilmiş nazenin bedenler, on binlerce kurbanın verildiği o kutsal topraklar da bu bayramı yaşayacaklar. Kuran Nesli platformu olarak Başta Gazzeli kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, İslam beldelerinin küffardan kurtulmasına vesile olmasını Alemlerin Rabbinden niyaz ederiz" şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir