• DOLAR 32.596
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2435.812
  • ...
BM: Hızlı Destek Kuvvetleri Orta Afrika'dan savaşçı devşiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Uzmanlarının yayınladığı raporda, binlerce Sudanlı mültecinin bölgeye akın etmesiyle ortaya çıkan insani durumun yanı sıra Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından kontrol edilen Üm Dafuk sınır kapısı civarına Sudan ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarına dikkat çekildi.

"Bu durum sivillerin güvenliği için tehdit oluşturmaya ve bölgedeki insani yardım faaliyetlerini engellemeye devam ediyor." uyarısında bulunan uzmanlar, "HDK, sınırın diğer tarafındaki Üm Dafuk bölgesini önemli bir lojistik merkez olarak kullanıyor ve uzun süredir kurduğu ağ sayesinde sınır boyunca kolayca hareket ediyor" diye belirtti.

HDK'nin "Orta Afrika'daki silahlı grupların saflarına eleman kazandırdığı" da vurgulanan raporda, "Orta Afrika'daki silahlı muhalif grupların HDK bayrağı altında Sudan'a savaşmaya göndermek üzere eleman devşirdiklerinden ve bazı üyelerini de savaşmaya gönderdiklerinden şüphelenildiği" ifade edildi.

Uzmanlar, Orta Afrikalı yetkililere "özellikle Sudan'daki mevcut çatışma durumu ışığında komşu ülkelerden silah kaçakçılığının yeniden canlanmasıyla mücadele etmeleri ve bölge için uzun vadede büyük bir tehdit oluşturan yabancı savaşçıların Orta Afrika'ya sızmasıyla ilgili dikkatli olmaları" çağrısında bulundu.

Sudan'ın 18 eyaletinden 12'sine yayılan çatışmalar nedeniyle milyonlarca kişiyi açlık ve gıdasızlıktan ölüme itebilecek bir insani felaketten kurtarmak için uluslararası çağrılar giderek artıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir