• DOLAR 32.609
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2433.128
  • ...
Gazze'deki hükümet, saldırı altındaki çocuklara ilişkin acı tabloyu paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ofis, yayımladığı istatistikle saldırı altındaki Gazzeli çocukların durumun gözler önüne seren bilgileri paylaştı.

Buna göre işgalci siyonist rejimin saldırıları sonucu 15 bin 694 çocuk katledildi, yaklaşık 34 bin çocuk yaralandı, 3 bin 600 çocuk ise halen enkaz altında kayıp.

Yaklaşık 1.500 çocuk yaralanma nedeniyle uzuvlarını veya gözlerini kaybetti veya kalıcı sakatlık yaşadı.

En az 200 çocuk işgal tarafından kaçırılırken 17 bin çocuk yetim kaldı ve bunların yüzde 3'ü her iki ebeveynini de kaybetti.

700 binden fazla çocuk zorla ikamet yerlerinden edilirken yaklaşık 650 bin çocuk işgal tarafından yıkıldıktan sonra evini kaybetti.

625 bin çocuk saldırılar nedeniyle okulu bırakmak ve eğitim dönemini kaybetmek zorunda kaldı.

Gazze'deki çocukların yüzde 98'i güvenli içme suyu bulamazken günde 3 litreden az suya muhtaç durumdalar.

Kronik hastalığı olan 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme ve gerekli tıbbi bakımın sağlanamaması nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Anne karnındaki 60 bin fetüs, bomba ve patlayıcıların etkisiyle düşük, ölüm veya sakat doğum riskiyle karşı karşıya kalırken yaklaşık 40 bin bebek gerekli aşıları ve dozları düzenli olarak yaptırmadı.

82 bin çocukta yetersiz beslenme belirtileri görüldü ve bunların yüzde 35'inde ciddi belirtiler görüldü.

33 çocuk kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle şehit olurken 450 bin çocuk da yemek hazırlamak için moloz atıklarının yakılması nedeniyle göğüs kanseri ve solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskiyle karşı karşıya.

Gazze'deki tüm çocuklar, kişisel hijyen eksikliği ve yerinden edilme ve barınma alanlarındaki aşırı kalabalık nedeniyle salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız durumda.

Gazze'deki tüm çocuklar saldırılar nedeniyle psikolojik travma yaşıyor ve korku, kaygı, depresyon gibi davranış sorunları yaşıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir