• DOLAR 32.62
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2433.886
  • ...
Yurt dışına çıkış pulunu topluca alanlara uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA- Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşların yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmamaları için uyarıda bulundu.

GİB’in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, “Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir.” denildi.

Harç puluna zam geleceği yönündeki iddialar nedeniyle, bugünden harç pulu satın almanın çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmediği belirtilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir