• DOLAR 32.622
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2430.543
  • ...
Umut Kervanı Kenya'da kurban hazırlıklarını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası yardım kuruluşları olan IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli'nin yanı sıra Türkiye'den Yetimler Vakfı ile birlikte kurban kesim organizasyonu düzenlemek üzere Kenya'ya giden Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, vekaletlerini aldıkları hayırseverler adına satın aldıkları kurbanlıkları yerinde görerek kesim günü için gerekli hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Hayırseverlerden aldıkları vekaletleri yerine getirmek üzere Türkiye'den yaklaşık 6500 kilometre uzaklıktaki Afrika ülkelerinden Kenya'nın yoksul bölgelerinden olan Marsabit kentinin Sololo kasabasına giden Umut Kervanı, bayram günü kesilecek kurbanlıkların temininden korunmasına, kesim yapacak kasaplardan vekaletlerini veren vatandaşların adlarının yazılı bulunduğu kartlara kadar tüm hazırlıkların tamamlandığı ve kesim için vaktin girmesinin beklendiğini açıkladı.

Bu hayırlı işe vesile olanlara teşekkür edilen videolu paylaşımda, yoksul Kenyalı Müslümanlara bayramda kırmızı et takdim edecek olmanın sevinci dile getirildi.

Konuyla alakalı videolu paylaşımda bulunan Umut Kervanı temsilcilerinden Mehmet Ali Aysu Hoca, hazırlıkların geldiği aşamayı şu sözlerle ifade etti:

"Şu anda memleketimizden 6 bin 442 kilometre uzakta Kenya'nın Marsabit ilinin Sololo ilçesindeyiz. Her bayramda olduğu gibi Umut Kervanı olarak nerede bir fakir, nerede bir mazlum, nerede bir yetim varsa; elimizin ulaştığı, imkanlarımızın olduğu kadar onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Gerçekten şu anda bulunduğumuz bölge, mağduriyetin, mazlumiyetin, fakirliğin gırtlağa kadar yaşandığı bir bölge ve başkentten 1250 kilometre uzakta ve yaklaşık 12 saatlik karayolu yolculuğunun ardından ancak buraya ulaşabildik. Çoğu insanı acizlik göstererek gelemediği yerlerdir burası. Biz buradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek için bu Kurban Bayramı'nda bize vekaletlerini verdiğiniz kurbanlarınızı burada keseceği inşallah. Şu arkamda gördüğünüz büyükbaş hayvanlar, hayır sahiplerinin vekaleti ile alınan büyükbaş hayvanlardır. İki gün kaldı, iki gün sonra inşallah bu büyükbaş hayvanları verilen vekaletler doğrultusunda keseceğiz. Biz bu alana geldik, hem bu hayvanları görmek hem de İslami usullere uygun olup olmadıklarını, sağlıklı olup olmadıklarını yerinde tespit etmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallahu Teala iki gün sonra bu kurbanları keseceğiz. Şimdiden Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun. Bundan sonra da kurban vekaletlerinizi gönül rahatlığıyla Umut Kervanı'na verebilirsiniz, diyoruz." (İLKHA)     

Bu haberler de ilginizi çekebilir