• DOLAR 32.63
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2430.637
  • ...
Erdoğan'dan enflasyon ve faiz açıklaması: 'Olumlu bir konuma taşıyacağız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ardından da İtalya'ya yaptığı ziyaretler sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“SON ÇEYREKTE ENFLASYONU OLUMLU BİR KONUMA TAŞIYACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonla ilgili uygulanan politikalarda hedefe doğru yaklaşıldığı görülüyor. Tam olarak rahatlama için hedef nedir?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor.

MİLLETİN EKMEĞİNE KAN DOĞRAYANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ
Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor. Merkez Bankası rezervlerimiz 146,2 milyar dolarla tarihimizin en yüksek seviyesine çıktı. Rezervlerdeki artış devam edecek. Hayat pahalılığını tetikleyen sebeplerden olan fahiş fiyat artışları ve fırsatçılıkla mücadelemizden de taviz vermiyoruz. Milletin aşına ve ekmeğine kan doğrayanlara göz açtırmayacağız. Bu kritik süreci bir taraftan mali disiplini koruyup, kamuda tasarrufu teşvik ederek, diğer taraftan denetimleri artırarak hassasiyetle yürüteceğiz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir