• DOLAR 32.63
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2430.637
  • ...
Başkan Taşkın’dan Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkan Taşkın mesajında, "Bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, Hazreti İbrahim'in sonsuz itaati ve teslimiyetiyle anılan, Allah'a olan bağlılığımızı ve fedakarlığımızı simgeleyen kutlu bir zaman dilimidir. Bu mübarek günlerde, sevinçlerimizi ve dualarımızı bir araya getirerek, birlik ve beraberlik içinde şükretmenin ve paylaşmanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz. İmanımızın derinliğini ve kardeşliğimizin gücünü gösteren bu kutsal günlerde, hayatımızın her anında olan nimetlerimize bir kez daha şükrediyor; milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve ezeli kardeşliğimizin pekişmesini Rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

"Bu bayram, özellikle kurban ibadetiyle paylaşmanın, sevginin ve yardımlaşmanın doruk noktasıdır." diyen Taşkın "Kurban keserek, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yüzlerini güldürmek, onların da bu bayramı sevinçle karşılamalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Bizler, bu mukaddes vazifeyi yerine getirirken, Hazreti İbrahim'in ve O'nun yolunda ilerleyen tüm müminlerin ruhaniyetini yaşatmış oluruz. Özellikle yaşlılarımızı, yetimleri ve muhtaçları ziyaret etmek, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, toplumsal dayanışmamızı güçlendirecek en güzel adımlardan biridir. Unutmayalım ki, sevgiyle, hoşgörüyle ve yardımlaşmayla geçen her an, Rabbimizin rızasını kazanmamıza vesile olur." ifadelerini kullandı.

Taşkın, sözlerine şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin yanı sıra, mazlumların yanında olmanın da önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu vesileyle, Gazze'deki kardeşlerimize olan desteğimizi bir kez daha yineliyor ve onların acılarını dindirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı belirtmek istiyorum. Allah, Gazze'deki kardeşlerimize yardım etsin ve onları kurtuluşa erdirsin. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin ve ülkemizin Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail teslimiyetiyle Rabbimize kulluklarını gösteren vatandaşlarımızın kurbanlarının kabul olmasını temenni ediyorum" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir