• DOLAR 32.624
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2430.475
  • ...
İTTİHADUL ULEMA bayram mesajı yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA'nın paylaştığı Kurban Bayramı tebrik mesajında bugün sabah namazı itibariyle başlayan teşrik tekbirlerinin ihmal edilmemesi, hac ve kurban kesme ibadetleri ile sekiz ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden katliam ve soykırım konularına değinildi.

Hazreti İbrahim Aleyhisselâm'dan insanlığa miras kalan ve İslam’ın şiarlarından sayılan kurbanın samimiyet, teslimiyet ve Allah’a yakınlaşma vesilesi olduğuna vurgu yapılan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Yarın Pazar günü, Kurban Bayramı'nı Allah’ın izniyle idrak edeceğiz. Bugün sabah namazından sonra getirmeye başladığımız teşrik tekbirlerini bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar devam ettirerek Allah’ı yüceltecek, hamd ve övgülerde bulunacağız. Hac ibadetini yerine getiren bütün Müslümanların haclarının kabul olmasını diliyor tıpkı şuan mukaddes topraklarda olduğu gibi ümmetin birlik ve beraberliğini başta yüreklerimizi dağlayan mazlum şehir Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyalarında görmeyi bizlere nasip etmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz."

"İmkânı olan müminlerin kurban ibadetini îfa etmeleri toplum için ciddi fayda sağlayacaktır"

Kurban ibadetinin önemine yer verildiği mesajda, "Kurban, efendimizin terk etmediği sünnetlerinden olmakla beraber Hanefî mezhebine göre vaciptir. İmkânı olan mümin kulların bu ibadeti îfa etmeleri toplum içinde gerek maddi gerekse manevi anlamda ciddi fayda sağlayacaktır. Ahirette azık olacak bu amelin devam ettirilmesi İslam toplumunda yardımlaşma ve dayanışma açısından en güzel örneklerdendir. Halkımızı, Hazreti Âdem’den günümüze kadar mü’minlerin devam ettirdiği, bizler için Rabbimize yakınlaşma vesilesi olan Kurban ibadetini eda etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Arefe günü sabah namazından itibaren başlayıp bayramın son günü ikindi vakti dahil yapılması gereken teşrik tekbirlerinin unutulmaması çağrısının yapıldığı mesajda, bayramların müminler arasında kardeşliğin pekiştirildiği, dargınların barıştığı, sıla-i rahmin yerine getirildiği ve eş-dost akraba ziyaretlerinin yapılmasına vesile olan mübarek günler olduğu belirtildi.  

"Gazze'deki kardeşlerimiz için en kalbi duygularımızla dua ediyoruz"

Gazze'de devam eden katliam ve soykırımlara da dikkat çekilen mesajda, "Bu Bayram İçimizde burukluk ve hüzün var. Şu anda İslam ümmetinin mevcut hali bizi fazlasıyla üzüyor. Özellikle sekiz aydan fazla bir süredir siyonist terör şebekesinin Gazze’deki kardeşlerimize zalimce saldırıp şehid etmeleri, milyonlarca kardeşimizi yerlerinden ve yurtlarından etmeleri bizi hüzünlendiriyor. Ancak oradaki kardeşlerimizin sabır ve sebatlarını görünce, cesaretleri ve yakini imanlarını müşahede edince, mücadele ve azimlerine şahit olunca Müslümanlar olarak gururlanıyor ve zulme boyun eğmeyen adeta zamanın tüm güçlerini karşılarına alan kardeşlerimiz için en kalbi duygularımızla dua ediyoruz." denildi.

Mesajın devamında, "Bu vesileyle başta Gazze olmak üzere zulüm altında olan mazlum kardeşlerimizin, mücahitlerimizin, şehid ailelerinin, İslam davası için zindanlarda ve muhaceratta olan yiğitlerin ve ailelerinin, hac farizasını yerine getiren hacıların, bilumum tüm İslam âleminin bayramını tebrik eder, Bayramın Gazze’ye ve tüm İslam beldelerine zafer, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ederiz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir