• DOLAR 32.622
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2430.551
  • ...
Batman'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığının Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı denetimleri kapsamında vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolasıyla halk sağlığının korunması amacıyla market ve kasap işletmelerine yönelik Kurban Bayram öncesi denetimler gerçekleştirildi.

Gıda kontrol görevlileri rutin gıda denetimlerine ilaveten Kurban Bayramı öncesi özellikle et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimlerini artırdı.

Gıda kontrol ekipleri ile beraber denetimlere çıkan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması, gıda güvenliğinin sağlanması açısından Kurban Bayramı öncesi tüketimi artması muhtemel çikolata, şeker, ekmek, pide, süt ürünleri, et ve et ürünleri, tatlı çeşitleri gibi ürünlerin tüketime sunulduğu yerlere yönelik denetim faaliyetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre daha sık periyotlarla yapılmasına özel önem verdiklerini söyledi.

Aydın, denetimlerde ayrıca işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanlarının gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirmeler yapıldığını dile getirdi.

Aydın, vatandaşların gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir