• DOLAR 32.622
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2430.551
  • ...
İşgalcilerin, Arefe günü saldırılarında şehit olanların sayısı 19'a yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de hiçbir kutsal tanımayan işgalci siyonistler, Arefe gününde de katliamlarını sürdürdü.

İşgalciler, saldırıların 253. gününde Gazze şehrinin doğusuna kapsamlı saldırılar düzenledi.

Siyonist işgalcilerin, şehrin doğusundaki El Şucaiyye Mahallesi'ndeki El Cemasi ve El Ramlavi ailelerine ait iki evi hedef alması sonucu 5 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgalcilerin gün içinde düzenlediği diğer saldırılarda en az 14 kişi daha şehit olmuştu.

Tuffah Mahallesi'nde Hathat ailesine ait bir evi vurulması sonucu 5 şehidin naaşına ulaşılırken çok sayıda kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İşgal topçusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin merkezi, doğusu ve batısını, özellikle El Şabura kampı bölgelerini, Suudi mahallesi, Lafat Bedir ve Ebu El Said bölgelerini hedef aldığı bildirildi.

İşgal tanklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunu ve Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zeytun mahallesini bombaladığı, Nuseyrat kampının kuzeyindeki El-Muğraka bölgesindeki binaları da yok ettiği belirtildi.

Bu arada işgal savaş gemileri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti açıklarında balıkçı teknelerine makineli tüfekle ateş açtı.

İşgal kuvvetleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve havadan saldırılarını sürdürüyor; bu saldırılarda 37 bin 266'dan fazla kişi şehit oldu, 85 bin 102 kişi yaralandı, binlerce mağdura ise halen ulaşılamıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir