• DOLAR 32.628
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2431.905
  • ...
Güney Kore: Kuzey Kore sınıra duvar örecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yonha haber ajansı, Kuzey Kore'nin sınır çizgisinin kuzeyinde Berlin Duvarı'nın bir benzerini inşa etmeyi planladığının mümkün olduğunu belirtti.

Ajansa konuşan Güney Koreli bir askeri yetkili, "Kuzey Kore ordusu son zamanlarda askeri sınır çizgisi ile askerden arındırılmış bölge içindeki kuzey sınır çizgisi arasındaki bazı alanlarda duvarlar inşa ediyor, kazıyor ve yollar inşa ediyor." dedi.

Haberde, bu inşaat işlerinin niteliğinin belirsiz olduğuna dikkat çekildi.

Kuzey Kore'nin nihai olarak sınır çizgisinin kuzeyinde Berlin Duvarı'nın bir benzerini inşa etmeyi planlayabileceği, söz konusu sınır hattının 248 kilometre olduğu bildirildi.

Öte yandan Kuzey Kore'nin yalnızca ileri karakollarını ve kalelerini güçlendirme yoluna da gitmiş olabileceği ifade edildi.

Bir grup Kuzey Kore askeri, kazma ve küreklerle 9 Haziran'da kazara askeri sınır çizgisini kısa süreliğine geçti ve uyarı atışlarının ardından kendi topraklarına geri döndü. Seul, grubun yalnızca bir kısmının silahlı olduğunu kaydetti. Güney Koreli uzmanlar olayın bir inşaat projesiyle ilgili olabileceğini öne sürüyor.

15 Ocak'ta Yüksek Halk Meclisi'nin bir oturumunda konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, "Kuzey ile Güney arasındaki sınır ötesindeki tüm iletişim kanallarının engellenmesi" için adım adım önlemler alınması gerektiğini söylemişti.

Özellikle Seul ile Sinuiju'yu birbirine bağlayan demiryolunun "fiziksel olarak yok edilmesi" emrini veren Kim Jong-un, aynı zamanda Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kore'yi "iki düşman devlet" olarak nitelendirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir