• DOLAR 32.616
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2428.385
  • ...
İran uyardı: Topyekün savaş geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Al-Ahkbar'ın Irak kaynaklarına dayandurdığı haberine göreİran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri Kani, Bağdat'ta yaptığı görüşmelerde İsrail'in 'direniş eksenini' bölgesel bir savaşa sürüklemeye çalıştığı konusunda uyardı.

Ayrıca görüşmelerde Hamas'ın Bağdat'taki ofislerinin açılmasının da görüşüldüğü bildirildi.

CNN'de yer alan analize göre sınır ötesi çatışmalarda yeni silahlar devreye girdi.Hizbullah 8 Haziran'da işgal altındaki kuzeyindeki bir askeri bölgeye Falaq 2 roketleri ile vurdu. Bu, Hizbullah'ın çatışma boyunca kullandığı Falaq 1 roketinin geliştirilmiş bir versiyonu olan silahın ilk kez kullanılışıydı. İran yapımı Falaq 2, selefinden daha uzun bir menzile sahip ve daha büyük bir savaş başlığı taşıyor.

Lübnan sınırındaki işgal  askerleri de 16. yüzyıldan beri askeri güçler tarafından nadiren kullanılan mancınığı devreye soktur ve Lübnan topraklarına ateş topları fırlattı.

Uzmanlar, her iki tarafın da topyekün bir savaş başlatmayı seçmese bile tırmandırıcı eylemlerinin istemeden bir savaşı tetikleyebileceğini söylüyor.

ABD medyasında yer alan bilgilere göre Biden yönetiminin en büyük korkusu İran'ın savaşın içine çekilmesi.  Biden'ın üst düzey diplomatik danışmanlarından Amos Hochstein tansiyonu düşürmek için Pazartesi günü işgal rejimine  gidiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir