• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Birçok gencin hayatı mezuniyet partilerinde kabusa dönüşüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Bağımlılıkla Sivil Mücadele Derneği Başkanı İhsan Ercan; 2023-2024 eğitim öğretim yılsonu nedeniyle düzenlenen mezuniyet partileri ve programlarla ilgili velilere önemli uyarılarda bulundu.

Bazı öğrenciler tarafından veya bu işten ticari kazanç elde eden kişiler tarafından alternatif ve okul dışında mezuniyet partilerinin ve baloların düzenlendiğine şahit olunduğuna vurgu yapan Ercan, birçok gencin hayatının bu mezuniyet partileri ve programlarında kabusa dönüştüğüne dikkat çekti.

"Bazı gençler mezuniyet partileri ve programlarında alkol, sigara ve uyuşturucu madde ile tanışıyor!"

Ercan, bazı gençlerin mezuniyet partileri ve programlarında alkol, sigara ve madde ile tanıştığını belirterek, "Öğrencilerimizin bazıları yıl boyu okul yorgunluğunu ve stresini atacağı bu günlerde, haftalar öncesi hazırlık yapmaktalar. Belki de ilk sigaraya, alkole ya da üzülerek söylemek istiyoruz, acı ama bu gerçeği de kabul etmeliyiz. Arkadaş etkisi, merak ve 'bir kereden bir şey olmaz' telkinleri madde kullanımı ile bu gecelerde tanışıyorlar" ifadelerine yer verdi.

"Mezuniyet partileri ve baloları, tıpkı nişan ve düğün gibi hayatın en özel ve en anlamlı günleri arasında yer almaya başladı"

Mezuniyet partileri ve baloların, tıpkı nişan ve düğün gibi hayatın en özel ve en anlamlı günleri arasında yer almaya başladığına dikkat çeken Ercan, "Öğrenciler lise ya da üniversite son sınıfın daha dönem başlarında bile mezuniyet partisinde ne giyeceklerini düşünmeye başlıyorlar. Otel salonundan tutun da havuzlu bir otelin bahçesini, deniz olan kentlerde vapur, tekne kiralama veya kafeyi parti mekânı olarak tercih edebiliyorlar" dedi.

Birçok gencin hayatı mezuniyet partileri ve programlarında kabusa dönüşüyor!

Ailelere çağrıda bulunan Ercan, "Çocuklara izin vermeden önce partilerin alkollü mü değil mi diye öğrenmeye çalışın ve orada yapılacakları tüm ayrıntılarıyla öğrenmeye çalışın. Ancak dikkatli olmanız gerekli, sizden bilgi saklamamaları için onların güvenini kazanmalısınız. Mekân ve menü konusunda bilgiler almaya çalışın. Sizlere tepki gösterebilirler. Uygun görmediğinizi, sebeplerini açıklayarak anlatın. Güvenlerini sarsmayın. Onu düşündüğünüzü hissettirin. İnternet sitelerinde ve sosyal medyada, mezuniyet gecelerinde yaşanan itiraflara göz attığınızda, pek de haksız olmadığımızı göreceksiniz. Birçok gencin hayatının bu tür gecelerde kâbusa dönüştüğü ve ileride telafi edemeyecekleri hatalar yaptıklarını medyadan öğrenmekteyiz. 'Benim çocuğum yapmaz demeyin' Bağımlılıkla ile ilgili istatistiklerde, gençlerin birçoğunun kötü arkadaşlar nedeniyle kötü alışkanlıklar kazanıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onları tehlikelerden koruyalım. Unutmayalım, bağımlılıkla mücadele ailede başlar" diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir