• DOLAR 32.912
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2452.364
  • ...
Yetimler Vakfı Çad'da medrese öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çad'ın başkenti Encemine'nin 20 kilometre uzağında bulunan Nurulhüda Medresesi'nde zor şartlarda hafızlık eğitimi alan kız ve erkeklerden oluşan 250 öğrenciye, hayırseverlerin bağışlamış olduğu hayırlarla temin edilen Kur'an-ı Kerim'leri hediye eden Yetimler Vakfı, büyük bir hayra vesile oldu.

250 öğrenciden 45'inin yetim olduğu öğrenilen öğrencilerin zor ve meşakkatli hafızlık eğitimlerine kolaylık sağlayacak olan Kur'an-ı Kerim'leri dağıtan Yetimler Vakfı, hayırseverler bağış yaptığı taktirde medresede tespit edilen diğer ihtiyaçların da karşılanacağını kaydetti.

Çad'daki çalışmalarda yer alan Yetimler Vakfı Temsilcisi Celalettin Kılıç, özelde yetim ve öksüz çocuklara, genelde ise ihtiyaç içerisindeki ailelere yardımda bulunmak için Çad'a geldiklerini belirtti.

Kılıç, "Bu sene Afrika'nın Çad ülkesindeyiz. Dün geldik, medresedeki eksiklikleri tespit ettik. Bu eksikliklerin başında Kur'an-ı Kerim geliyordu. Hayır sahiplerinin bize göndermiş olduğu hayırlara vesile olmak amacıyla inşallah buradaki öğrenci kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim hediye edeceğiz. Allah'u Teala hayır yapan kardeşlerimizin hayırlarını kabul eylesin, ecrini artırsın inşallah." dedi.

Her yıl kurban kesimi için Afrika ülkelerine geldiklerini anımsatan Kılıç, "Malumunuz olduğu üzere bizler Yetimler Vakfı olarak her sene özellikle Afrika ülkelerinde kurban kesimine geliyoruz. Bu sene de yine kurban kesimine geldik. Ama önce buradaki medreseye geldik, medresenin eksiklikleri vardı, tabi daha başka eksiklikleri de var. İnşallah bu konuda hayır sahiplerinin hayırlarını bekliyoruz.

Özelde yetim ve öksüz çocuklara, genelde de muhtaç ailelere de bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biraz sonra inşallah hayır sahiplerinin bize vermiş oldukları Kur'an-ı Kerim'leri şuradaki öğrencilere hediye edeceğiz. Allah'u Teala hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin, ecirlerini kat be kat artırsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Medrese öğrencilerine dağıtılan Kur'an-ı Kerim'lerin ardından tüm öğrencilerin katıldığı toplu bir dua okundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir