• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
"Sağlığınız için yılda en az 2 kez klimanızın bakımı yaptırın!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı yaşanması, gözleri bunaltıcı havalardan kurtaran klimalara çevirdi.

Bilinçsiz klima kullanımına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, sağlıklı ve tasarruflu klima kullanımı hakkında önemli noktalara değindi.

Makine Yüksek Mühendisi Hakan Çuhadaroğlu, konuyla ilgili İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada önemli değerlendirmede bulundu.

“Sağlığınız için yılda en az iki kez bakım yaptırmanızı tavsiye ediyoruz”

 Hakan Çuhadaroğlu

Klimaların bakımı hakkında konuşan Çuhadaroğlu, “Havalar ısınmaya başladı, sıcaklar hepimizi bunaltıyor. Klimalarımızı çalıştırmadan önce bakımını yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Bakım yaptırmadığınız takdirde gözlerde yanma, tozlardan mikroplardan etkileneceğimizi göz önüne almamız gerekir. Sağlığınız için yılda en az iki kez bakım yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Yaz sezonuna girerken bir de kış sezonu ısıtma yapmak istiyorsanız, bakım yaptırmanız çok önemlidir. Bakım esnasında önce filtreler temizleniyor, iç ünite yıkanıyor, gaz kontrolleri yapılıyor, dış ünitenin pervaneleri yıkanıyor, dış ünitenin tavası temizlenilerek gaz eksiği varsa gaz şarjı yapılıyor ve işlem sonuçlanıyor.” dedi.

“Klimanıza bakım yaptırdığınız zaman klimanız daha verimli çalışır, sizi mikroplardan korur”

Klima bakımının faydaları hakkında konuşan Çuhadaroğlu, “Klimanıza bakım yaptırdığınız zaman klimanız daha verimli çalışır, sizi mikroplardan korur, temiz hava kalitenizi yükseltir, elektrik sarfiyatınızı azaltır, fan daha rahat devreye girer ve çıkar dolayısıyla size ekonomik olarak katkılar sağlar.” şeklinde konuştu.

“Yüksek farklı sıcaklıklarda hasta olma riski artar”

Tasarruf sağlamak için invertör klimaların tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Çuhadaroğlu, “Klimaları çalıştırırken önce soğutma modunda çalıştırabilirsiniz sonra belli bir dereceye ulaştığınız zaman ki bu artı eksi beş derece konfor sıcaklığıdır bunu unutmayalım. Yüksek farklı sıcaklıklarda hasta olma riski artar. Onun için bu değerlere ulaştığı zaman cihazınızın nem alma özelliğini de çalıştırarak hem hava kalitesini yükseltirsiniz hem de enerji sarfiyatınızı azaltırsınız. Dönem dönem bu şekilde çalıştırmak, sonra yetersiz kaldığı noktada tekrar soğutmaya alabilirsiniz. Nem alma özelliğinde de 2 derece ortam sıcaklığını soğutarak nem almaya devam ediyor. Bunu da özellikle ekonomi ve tasarruf sağlamak için kullanmanızda fayda var.” diye belirtti.

“Sezon başlamadan klimalarınızı taktırıp ve bakımlarını yaptırmanızı tavsiye ederiz”

 Klima taktırırken ve klima bakımı yaptırırken sezon başlamadan bir ay önce işlemlerin yapılmasını uyarısında bulunan Çuhadaroğlu, “Sezonda servis sürelerinin çok uzadığını, şu anda montaj süresinin 25 günlere yaklaştığını, bakım içinde 15 gün gibi bir süreden önce gelinemediği, göz önüne alınarak; sezon başlamadan nisan ve mayıs aylarında klimalarınızı taktırıp ve bakımlarını yaptırmanızı tavsiye ederiz. Kışın da kasım ayı gibi bakım sürecini ve takma sürecini yapmanızı tavsiye ederiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir