• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Ukrayna Barış Zirvesi" yarın başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Yarın ve 16 Haziran'da Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında gerçekleştirilecek zirve ve beklentilere dair bir haber hazırlandı.

Zirve, iki yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'na diplomatik yollarla çözüm bulmanın yollarını araştırıyor.

Ukrayna-Rusya Savaşı için uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı temelinde kapsamlı, adil ve kalıcı barış sağlamak amacıyla düzenlenen barış zirvesi, bu hedefe ulaşmak için olası bir çerçeveye ilişkin ortak anlayışı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Zirvenin diğer amaçları arasında, her iki tarafın da gelecekteki bir barış sürecine dahil edilmesine dair "ortak bir yol haritası belirlemek" ve "gelecekteki barış sürecine ilham vermek" bulunuyor.

Zirveye 90 ülke ve kuruluş katılacağını bildirdi

İsviçre, Ukrayna'nın talebiyle düzenlenen zirveye katılım için dünya genelinde 160 delegasyonu davet etti. 90 ülke ve kuruluş zirveye katılacağını İsviçre makamlarına bildirdi. Katılımcıların yaklaşık yarısını Avrupa ülkelerinin yetkilileri oluşturacak.

Zirveye katılacak ülkelerin yarısı devlet başkanı düzeyinde, diğerleri ise bakan düzeyinde temsil edilecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılacağını açıklayan önemli isimler arasında yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir