• DOLAR 32.937
  • EURO 35.242
  • ALTIN 2442.729
  • ...
Malatya'da yaklaşık 150 bin öğrenci karnelerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgesi Malatya'da da öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle merkez Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi’nde bulunan Şehit Levent Çoşkun İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

"Bugün 464 aktif binamızda 854 resmi ve özel eğitim kurumumuzda 149 bin 418 öğrencimiz karne heyecanı yaşamaktadır"

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "11 Eylül 2023 tarihinde eğitim-öğretim yılımıza start verdiğimiz dönemde büyük bir heyecan ama aynı zamanda büyük bir endişe içerisindeydik. O zamanlarda dönemin şartları ağır, imkanları kısıtlı idi. Süreç içerisinde gördüğümüz ve yaşadığımız duygu şöyle oldu. Samimiyet ve azimle çalışmanın karşılığı olarak Allah işlerinizi kolaylaştırıyor geçirilen her günün ardından umudumuzla birlikte motivasyonumuz ve irademiz artarak büyüdü. Bugün 464 aktif binamızda 854 resmi ve özel eğitim kurumumuzda 149 bin 418 öğrencimiz karne heyecanı yaşamaktadır. İlimizde eğitim öğretim yılı boyunca büyük fedakarlıklarla, süreci yürüten 12 bin 258 öğretmenime, yöneticilerimize, teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.  

"Depremin yarattığı olumsuzluklardan dolayı birçok okulda ikili öğretime geçmek durumunda kalsak da hızlı bir şekilde yeni binalarımızı bitiriyoruz"

Karne törenlerinin yıllardır yapıldığını ama Malatya'da bu törenin yapılmasının anlamlı olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Çünkü geçen yıl çok zor koşullarda eğitimin son birkaç ayı yapılmıştı. Şükürler olsun bu sene bazı sıkıntılarla birlikte depremin yarattığı olumsuzluklardan dolayı birçok okulda ikili öğretime geçmek durumunda kalsak da hızlı bir şekilde yeni binalarımızı bitiriyoruz. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda çok daha rahat, ferah hükümetimizin, bakanlığımızın sağladığı imkanlarla daha iyi koşullarda Malatya eğitim faaliyetlerine devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Lütfen Kitap okumayı unutmayınız"

Vali Yazıcı, "Sevgili öğrenciler bir dönemi kapattık. Tatile giriyoruz. Bol bol eğlenin. Gezin, dolaşın, ama sizden bir tek şey istiyorum. Lütfen Kitap okumayı unutmayınız. Kitap okumaktan vazgeçmeyiniz. Kitap baş ucunuzda olsun. Kitap en sadık dostunuzdur. En yakın arkadaşınızdır. Asla size yanlış yapmaz, yaptırmaz. Dolayısıyla kitapla olan dostluğumuz ve arkadaşlığınız tatilde de lütfen devam etsin" tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere karneleri takdim edildi.

Karnelerini alan öğrencilerden Azra Ay ile Ali Hamza Kurucu adlı çocuklar ise tatilde bol bol oynayacaklarını, bisiklet süreceklerini ve kitap okuyacaklarını söylediler.

Törene; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir