• DOLAR 32.977
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2458.977
  • ...
Öğrenciler karne sevincini Gazze nedeniyle buruk yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenciler, Gazze'deki çocukların maruz kaldığı zulmü anarak, bu sevinçli günü buruk bir şekilde geçirdi.

Öğrenciler, "Biz karnelerimizi aldık ama Gazze'deki çocuklar alamadı. Bir an önce zulmün durdurulmasını istiyoruz." şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

En başarılı karneyi Filistinli Müslümanların aldığını belirten Okul Müdürü Mustafa Ayaz, "İslam dünyası olarak artık konuşmak yerine somut adımlar atmanın zamanı geldi. Gazze'de yaşananlar hepimizi derinden yaralıyor ve bizler sadece dua etmekle yetinmemeliyiz. Artık harekete geçmeliyiz." dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle öğrenci velilerine önemli bir çağrıda bulunan Ayaz, "Bu yıl Kurban Bayramı'nı anlamlı kılmak için kurbanlarımızı Filistin'e bağışlamalıyız. Oradaki kardeşlerimize destek olmanın en güzel yolu bu olacaktır. Velilerimizi bu konuda duyarlı olmaya ve Filistin'e yardım eli uzatmaya davet ediyorum." diye konuştu.

"Bu yaz tatilinde öğrencilerimizin dini eğitimden, camilerdeki Kur'an kurslarından faydalanmalarını istiyoruz"

Mustafa Ayaz

İmam hatip okulunun ruhuna uygun bir yaşam sürdürmenin önemine dikkat çeken Okul Müdürü Ayaz, "Karne almakla iş bitmiyor. Diplomalar ve makamlar geçicidir. Tatilde de olsa, mezun da olsa öğrencilerimizin 'Ben imam hatipliyim, buna göre bir yaşam tarzım olmalı' demeleri ve bu yaşam tarzının mücadelesini vermeleri gerektiğini temenni ediyorum. Önümüzde yaklaşık 3 aylık bir yaz tatili var. Bu yaz tatilinde öğrencilerimizin dini eğitimden, camilerdeki Kur'an kurslarından faydalanmalarını istiyoruz ve öneriyoruz. Özellikle son sınıfa geçen öğrencilerimizin de üniversite sınavlarına şimdiden iyi bir hazırlık yapmalarını, bu 3 ayı dolu dolu geçirmelerini istiyoruz." dedi.

"Bugün inanıyorum ki en güzel karneyi Gazzeli Müslümanlar aldılar"

"Artık Gazze'deki katliamları konuşmak ve başka bir şey yapmamak bizi fazlasıyla üzüyor." diyen Ayaz, "Bu konuda bütün ümmetin konuşmaktan ziyade bir araya gelmesi lazım. Binlerce insanın bir araya gelip konuşacağına veya slogan atacağına keşke iki taş atabilseler. Bugün inanıyorum ki Allah katında en güzel karneyi Gazzeli Müslümanlar aldılar; en güzel diplomayı, mezuniyeti onlar aldılar. Ama dünyevi olarak yaşadıkları sıkıntılar bizi fazlasıyla üzüyor. Bütün Müslümanların bir araya gelip somut adımlar atmaları gerekiyor. Artık laf değil, kınama değil, eylem zamanı. Bayram arifesinde de kurbanlarımızı, adaklarımızı özellikle Gazze'ye gönderilmesi için bütün velilerimizi, kardeşlerimizi davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

"Gazze'deki soykırım, zulüm, vahşet devam ediyor, bugün onlar da karne alacaklardı"

Meryem Asma

Gazze'de yaşanan katliam nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını ifade eden Meryem Asma, "Dönem karnemi ve teşekkür belgemi aldım. Hocalarıma bize verdikleri emek için teşekkür ediyorum ama maalesef içimde bir burukluk var. Gazze'deki soykırım, zulüm, vahşet halen devam ediyor. Orada hâlâ çocuklar, bebekler katlediliyor. Anneler yavrularından ayrı kalıyor. Çocuklar okula gidemiyor, belki bugün onlar da karne alacaklardı, mutlu olacaklardı ama öyle olmadı. Bu zulüm bir türlü bitmedi, artık oradaki zulmün bitmesini istiyorum." dedi.

"Bugün bu vahşet olmamış olsaydı, Filistinli kardeşlerimiz de karne alacaklardı"

Hayrunnisa Kaya

Karne ve takdir belgesini almaya geldiğini ifade eden Hayrunnisa Kaya, "Buruk bir sevinç yaşıyorum. israil tarafından Gazzeli Müslümanlara yapılan zulüm yüzünden bu sevinci tam olarak yaşayamadım. Bugün bu vahşet olmamış olsaydı, Filistinli kardeşlerimiz de karne alacaklardı. Bence artık Müslümanlık diye bir şey kalmadı. Sadece insanlar 'Müslümanız' diye ortalıkta geziyorlar. Herkesin halini görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın ama paranın kölesi olmuşlar. Tek dertleri para olmuş." şeklinde duygularını ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir