• DOLAR 32.72
  • EURO 35.467
  • ALTIN 2487.836
  • ...
Rusya'dan ABD'ye sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

ABD'nin BMGK'de Filistin ile ilgili karar tasarılarını veto etmesini değerlendiren Zaharova, açıklamasında şunları ifade etti;

"Siyasi sistemden bağımsız olarak tüm dünya, gezegenin her yerindeki insanlar (Gazze'deki) durumun kabul edilemez olduğunu söylüyor. BMGK'nin bu sinyali kabul etmesi, duyması ve Amerikalılar ile Anglosaksonların, Gazze'de sivillerin öldürülmesini engelleyecek adımların atılmasına yol açacak, bölgede barışı ve istikrarı sağlayacak bir belgeyi daha veto etmesinin kanlı suç haline geleceğini anlaması gerekiyor."

Zaharova, ABD'nin Orta Doğu bölgesine yönelik siyasetine ilişkin ise "Orta Doğu ateş içinde yanıyor ve inliyor. Rakamlar bunu gösteriyor ve bu rakamlar korkutucudur. ABD'nin bölgedeki en büyük trajediye yönelik maceracı yaklaşımı yüzünden 35 bin sivil hayatını kaybetti. Bu durum, uluslararası hukuk ve diplomasiyi kullanarak sofistike bir yaklaşım gerektiriyor idi. Ama onlar (Amerikalılar) orada Amerikan liberal demokrasisini kullandı ve İsrail'e olduğu gibi bölgenin diğer ülkelerine de kendi fikirlerini empoze ettiler." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir