• DOLAR 32.983
  • EURO 35.401
  • ALTIN 2462.35
  • ...
Bakanlıktan Kurban Bayramı öncesi kesimhane denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan İbrahim Yumaklı, Türkiye'deki 532 kesimhanenin ekipler tarafından denetlendiğini ve 3 kesimhanenin onayının iptal edildiğini bildirdi.

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, 81 ilde onaylı kesimhanelerin rutin resmi kontrollerinin yanında tüm kesimhanelere yönelik 20 Mayıs 2024 itibariyle ilave denetim yapıldığını belirtti.

Ülke genelindeki onaylı 532 kesimhanenin denetlendiğinin altını çizen Yumaklı, kontroller sonrası 3 kesimhanenin onayının iptal edilerek faaliyetinin sonlandırıldığı bilgisini verdi. Böylece kesimhane sayısının 529'a indiğini aktaran Yumaklı, “Denetimler neticesinde 529 kesimhanenin 6 tanesinin faaliyeti de hijyen gereklilikleri sağlanıncaya kadar geçici olarak askıya alınmış, 49 kesimhaneye ise bazı eksikliklerini gidermesi için süre verilmiştir. Ayrıca 6 kesimhaneye de idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaları çağrısında bulundu.

Vatandaşlara uyarı

Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlara da çağrı yapan Yumaklı, “İbadetimizi yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olduğuna dikkat edelim. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum."  (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir