• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Vali Gül'den Kurban Bayramı çağrısı: Kurallara uyulsun, hiçbir vatandaşımızın canı yanmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valisi Davut Gül, Kurban Bayramı öncesi Esenler Otogar çıkışında trafik denetimine katıldı. Denetimde, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu da hazır bulundu.

Denetim sonrasında otogar çıkışında basın mensuplarına Kurban Bayramı ile ilgili aldıkları tedbirlerle ilgili açıklama yapan Vali Gül, "Hiçbir vatandaşımızın tırnağına zara gelmesini istemiyoruz. Bunun için kurallara uyulması, yoğun şekilde yollara çıkılmaması, trafik tedbirlerine uyulması kazaları ortadan kaldıracaktır." dedi.

"Kuralara uyun, yorgun olarak trafiğe çıkmayın"

Vali Gül, ""15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndayız, Kurban Bayramı arifesinde gerek bayramın 9 güne çıkmasıyla, gerekse de yarın okulların tatil olmasıyla birlikte çok sayıda vatandaşımız ülkemizin değişik yerlerine yolculuk yapıyorlar. Emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, Kurban Bayramı'nın huzur içerisinde, güven içerisinde geçmesi için İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda bir dizi tedbirler aldık. Her bayramda olduğu gibi, hele hele 9 günlük bayramlarda olduğu gibi en önemli önceliğimiz trafik kazalarının olabildiğince azaltılması, mümkünse hiç olmaması, can ve mal kayıplarının ortadan kaldırılması. Biz hiçbir vatandaşımızın tırnağına zarar gelmesini istemiyoruz. Bunun için de kurallara uyması, yorgun yollara çıkılmaması, trafik tedbirlerine riayet edilmesi, kazaları ortadan kaldıracaktır." diye konuştu.

Hem İstanbul içinde hem de il dışında trafik tedbirleri, elektronik denetle sistemleri ve radarlar ile denetim yapılacağını hatırlatan vali Gül, "Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın bütün personelleri bayram süresince asayiş, trafik ve benzeri konularda görevinin başında olacaklar. İnşallah vatandaşlarımızın yardımlarıyla birlikte bayramı huzur içerisinde geçireceğiz." şeklinde konuştu.

"Cankurtaranların olmadığı, denize girilmesinin yasak olduğu bölgelerde denize girilmesin"

Vali Gül, "Trafiğin dışında, Kurban Bayramı'nda görmek istemediğimiz görüntüler parklarda, bahçelerde, sokaklarda kurbanların kesilmesi. Belediyelerimiz kurban kesim ve kurban satış yerlerini ilan etti. Tarım Müdürlüğümüz bunların denetimlerini yaptı, yapıyor. Dolayısıyla da sadece belirtilen yerlerde kurbanlar kesilecek. Bunun dışında düzensiz kesilen kurban yerlerinde Zabıta, Polis, Jandarma ve Tarım Müdürlüğünün personelleri gerekli işlemleri yapacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız kurbanların usulüne uygun kesilmesi, atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesi, kurban ibadetini yaparken çevreye, insanlara herhangi bir zarar verilmemesi. Yine tatillerde en çok karşılaştığımız özellikle çocukların, kadınların plajların dışında kontrolsüz yerlerde denize girmeleri bu da boğulmalara sebebiyet veriyor. Cankurtaranın olmadığı denize girmenin yasak olduğu yerlerde lütfen denize girilmesin. Çocuklarla ilgili göletler başta olmak üzere su birikintilerinde boğulma olmaması için belediyelerimizin ilgili kuruluşlarımızın gerekli tedbirleri almalarını söyledik. Bu anlamda vatandaşlarımız da çocuklarına sahip çıkarlarsa, çocuklarını kontrol altında tutarlarsa kimsenin canı yanmamış olur." dedi.

"İnşallah diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da İstanbulumuz huzur içerisinde, güven içerisinde bu bayramı geçirecektir"

Boğaz başta olmak üzere gürültü kirliliğiyle ilgili gerek emniyet ekiplerinin gerekse de sahil güvenlik ekiplerinin kontrollerinin deva ettiğini vurgulayan Vali Gül, "Mangal yapma alışkanlığımız var. Biliyorsunuz, ormanlara girişle ilgili gerekli düzenlemeleri yaptık. Kontrolün olmadığı yerlerde ormanlara girişi sonbahara kadar yasakladık. Bu açıdan ormanlarda piknik yapılması, ateş yakılması, mangal yapılması bu sürede düzenli piknik alanları hariç diğer yerlerde zaten yasak. Bunu tekrardan ben uyarmış olalım. Ben kaymakamlarımızın kontrolünde asayişle ilgili, güvenlikle ilgili her ilçede tedbirler aldık. Bütün kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. İnşallah diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da İstanbulumuz huzur içerisinde, güven içerisinde bu bayramı geçirecektir. Sizlere de ilginizden dolayı, alakanızdan dolayı tekrardan teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun." şeklinde konuştu. diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir