• DOLAR 32.558
  • EURO 35.234
  • ALTIN 2466.069
  • ...
Soykırımım 251. gününde Gazze'de saldırılar sürüyor: Şehit ve yaralılar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel medya, bir işgal drone'unun Gazze Limanı yakınlarındaki El-Raşid Caddesi'nde bir grup Filistinliyi bombaladı.

Saldırı sonucu bir kişinin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Öte yandan işgal topçusunun Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zeytun Mahallesi'ndeki El-Sika Caddesi'ni bombaladığı kaydedildi.

İşgalin ayrıca Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyindeki elektrik santralinin çevresini de bombaladığı bildirildi.

251. günde saldırılarını sürdüren işgalciler, Refah şehrinin batı bölgesine tanklarla top atışı yaptı. Aynı zamanda Apaçi helikopterleri ve işgal botları da aynı bölgeye ateş açarak çevredeki evleri havaya uçurdu.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında El-Luh ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu sağlık ekiplerinin 3 şehidin cenazesine ve çoğu çocuk çok sayıda yaralıya ulaştığı kaydedildi.

Siyonist işgal topçusu, Nuseyrat kampının kuzeybatısındaki vatandaşların evlerine ve Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Muğraka bölgesine top mermisi attı.

Gazze şehrindeki Şucaiye ve Zeytun mahallelerindeki vatandaşların evlerine quadcopter askeri insansız hava araçlarıyla ateş açıldı.

"Netzarim" ekseninde konuşlanan işgal araçları, saldırıyla eş zamanlı olarak Gazze'nin El-Zaytun, El-Sabra, Tel El-Hava ve Şeyh Eclin mahallelerine roket attı.

İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürerek 37 bin 202'den fazla kişinin katledilmesine, 84 bin 932 kişinin yaralanmasına neden olurken binlerce mağdur da enkaz altında kaldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir