• DOLAR 32.85
  • EURO 35.292
  • ALTIN 2495.244
  • ...
İşgal rejimi duyurdu: Hamas'tan Türkiye ve ambargo şartı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İsrail Yayın Kurumu, Hamas'ın ateşkes taslağına verdiği yanıtta aralarında Türkiye'nin de olduğu 3 ülkeyi garantör olarak talep ettiğini iddia etti.

İddiaya göre Hamas, ateşkes teklifiyle ilgili  şartlarını sertleştirdi ve Çin, Rusya ve Türkiye'nin anlaşmaya garantör ülkeler olarak dahil edilmesini talep etti.

Bir Hamas lideri Reuters'a yaptığı açıklamada, ''Hareket, Gazze'nin yeniden inşasını ve sınır geçişlerinin açılmasını, bölge sakinlerinin seyahatine ve malların kısıtlama olmaksızın taşınmasına izin verilmesi de dahil olmak üzere kuşatmanın kaldırılmasını talep ediyor. '' dedi. 

Üst düzey Hamas lideri taslakta, Hamas'ın işgal rejimi hapishanelerinden serbest bırakılacak uzun süreli hapis cezasına çarptırılan 100 Filistinliden oluşan bir liste oluşturmayı talep ettiğini söyledi.

Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi, BM destekli ateşkes önerisine yanıtlarını Katar ve Mısır'daki arabuluculara sunduklarını açıklamıştı. İki grup, üç aşamadan oluşan ateşkes planına olumlu yaklaşım içinde olduklarını ifade etmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir