• DOLAR 32.696
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2479.971
  • ...
Ermenistan, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünden çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın, yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle KGAÖ'den çıkacağını ve geri dönmeyeceklerini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "(KGAÖ'den) çıkacağız. Ne zaman çıkacağımıza biz karar vereceğiz. Söylüyoruz, bu söz yeterli değil mi? Sizce bir sonraki adım ne olur, geri dönebilir miyiz? Başka yolu yok." dedi. 

Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ise Başbakan'ın sözlerinin Ermenistan'ın şu anda KGAÖ'den ayrılma kararı aldığı anlamına gelmediğini kaydederek, "Ermenistan Başbakanı ne zaman ayrılacağımıza karar vereceğimizi ancak geri dönmeyeceğimizi söyledi. Ne eksik ne de fazla. Eğer birileri, Ermenistan Başbakanı'nın Ermenistan'ın KGAÖ'den ayrıldığını söylediğini iddia ediyorsa yanılıyordur ve bunu kanıtlamak çok kolay." açıklamasını yaptı.

Paşinyan, 12 Mart'ta, KGAÖ ile ilişkilerini dondurduklarını, faaliyetlerine katılmadıklarını ve KGAÖ Genel Sekreteri Yardımcısı pozisyonuna halen atama yapmadıklarını, bunun sebebinin KGAÖ'nün Ermenistan'daki sorumluluk bölgesine dair soruya yanıt vermemesi olduğunu belirtmişti.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ), 1992 yılında altı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkesi tarafından kurulan bir hükümetlerarası askeri ittifaktır. Örgütün temelleri 15 Mayıs 1992 tarihinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te imzalanan Kolektif Güvenlik Antlaşması'na dayanmaktadır.

Kurucular: Rusya, Kazakistan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan

Diğer Üyeler: Belarus (1993), Gürcistan (1993, 2009'da üyelikten çekildi), Özbekistan (1992, 2012'de üyelikten çekildi)

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir