• DOLAR 32.563
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2438.326
  • ...
Şırnak Valisi Atay: Mayıs ayında 3 milyar 952 milyon değerinde çeşitli ürünler ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ta Mayıs 2024 ayında meydana gelen asayiş, kaçakçılık, terör, narkotik, trafik ve siber olayların verilerini paylaşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile birlikte Şırnak Valiliğinde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.

Şırnak il genelinde, kişilere karşı ve mal varlığına yönelik 725 asayiş olayının yaşandığını belirten Vali Atay,  "Bugün İl Jandarma komutanımız, İl Emniyet müdürümüz ve onların değerli çalışma arkadaşları ile birlikte, Şırnak’ımızın huzuru ve asayişinin sağlanması için görev yapan güvenlik güçlerimizin çalışmaları hakkında siz değerli vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bir aradayız. Aktaracağımız bu bilgileri her ay siz kıymetli hemşerilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla siz değerli hemşerilerimizin huzur ve güveni için mülki idari amirlerimiz, emniyet birimlerimiz, jandarma teşkilatlarımız ve tüm ekip arkadaşlarımızla mesai mefhumu gözetmeden koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 2024 yılı Mayıs ayında ilimizde toplam 725 Asayiş olayı meydana gelmiş ve kolluk kuvvetlerimizin etkin çalışmaları sonucunda %95’i aydınlatılmıştır. Bu bağlamda mayıs ayında meydana gelen asayiş olaylarında 25 şahıs tutuklanmıştır. Ayrıca hakkında aranma kaydı bulunan 278 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir." dedi.

96 şahsın terör olaylarına karıştığının tespit edildiğini ve şahıslara yönelik Jandarma ve Emniyet personelleri tarafından yapılan başarılı operasyonlar yapıldığını belirten Vali Atay, "Emniyet ve Jandarma güçlerimiz tarafından işlem yapılan 96 şahıstan 5 i tutuklanmıştır. Hakkında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü özellikle ifade etmek istiyorum. Şehrimiz özelinde de hakkında yakalama kararı bulunan 12 şahıs kolluk kuvvetlerimizin özverili çalışmaları sonucunda yakalanmıştır. Ayrıca ikna faaliyetleri sonucunda Bölücü Terör Örgütü mensubu 2 kişi teslim olmuştur. Huzur ortamının devamı için, terör örgütleri ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteğiyle aynı irade ve kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Şırnak il genelinde kaçakçılık faaliyetleri yürüten şüphelilere yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 36 milyon TL değerinde kaçak ürüne el konulduğunu belirten Vali Atay, "Kıymetli Vatandaşlarımız, Terörün finans kaynaklarından biri olan kaçakçılıkla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdürmekteyiz. İlimiz genelinde Mayıs ayında Emniyet ve Jandarma güçlerimiz tarafından toplam 132 olaya müdahale edilerek 170 şahsa işlem yapılmıştır. 14.000 adet silah parçası, 5 tabanca 1 av tüfeği, 487 adet fişek, 509 adet cep telefonu, 51 bin 339 paket sigara, 2069 adet elektronik sigara, 165 kg kaçak çay, 2567 adet ilacın, toplam değerinin yaklaşık 36 Milyon TL olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından Habur Sınır Kapısında yasa dışı yollar ile yurda kaçak ürünler getirmeye çalışan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarında ise, "14 kilogram altın, 292 adet cep telefonu, 31.650 paket sigara, 6104 adet elektronik sigara, 51 ton gıda, 219.724 adet muhtelif ticari eşya, 80 adet kaçak eşya naklinde kullanılan araca el konulmuştur. Yakalanan malzemelerin toplam değeri 3 Milyar 916 milyon 744 bin 90 TL” dedi.

Sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandırmaya çalışan 13 failin tespit edildiğini belirten Vali Atay, "Siber suçlarla mücadele ekiplerimiz bilişim sistemleriyle işlenen suçlara karşı 7/24 sanal güvenliğin sağlanması için üstün bir gayretle mücadele ediyor. Hemşerilerimizden özellikle internet ve telefon dolandırıcılığına karşı kurumsal uyarıları dikkate almalarını rica ediyorum. Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale - EFT yapılmasını kesinlikle talep etmez. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayın ya da en yakın kolluk kuvvetine müracaat edin. Mayıs ayı içerisinde Siber Güvenlik ekiplerimiz tarafından bilişim suçları ile mücadele faaliyetleri yönünden 384 sosyal medya hesabı kullanıcısına işlem yapılmış, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlık suçları kapsamında 13 fail tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir