• DOLAR 32.7
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2441.952
  • ...
Liseli gençlerden Filistin eylemi: Biz sınıfı geçtik, peki ya insanlık?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu hafta karne alacak olan liseli öğrenciler, Filistin'deki akranlarının karne alamamalarına dikkat amacıyla İstanbul Saraçhane Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile şiirler okunup, marşlar söylendi.

“Siyonistlerin devam eden zulümlerine karşı duruşumuzun izzetli bir ifadesi olarak buradayız”

Liselileri temsilen basın açıklamasını okuyan Hüseyin Şahin, "Zulme karşı duran, izzetini, şerefini, haysiyetin,i koruyan ve insanlık adına söz söyleyen aziz kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bu kalabalık bize hala insanlığın ölmediğini, hak ve hakikati haykıran birilerinin olduğunu gösteriyor. Bugün, 100 yıldır coğrafyamızı işgal eden, bölen, parçalayan, kan döken emperyalistlerin ve onların maşası olan siyonistlerin devam eden zulümlerine karşı duruşumuzun izzetli ve soylu bir ifadesi olarak buradayız. Bugün, dünya şehri İstanbul'dan, İstanbul'un kalbi Fatih'ten tüm cihana bir mesaj vereceğiz." dedi.

"Kendini dünyanın hamisi olarak gören odaklar, Gazze'de bir bebeğin ölümüne neden engel olmuyorlar?"

Şahin, "26 Mayıs akşamında Refah'ta yüzlerce ailenin evi yakıldı. Çocuklar parçalandı. Anneler, babalar öldürüldü. Acımasız katiller güvenli bölge olarak addedilen Refah'ı vurdular. Bir anne çocuğunun parçalarını yerden topladı. Bir baba enkazın altından yanan çocuğunu çıkardı. Organizasyonlar, kurumlar, dernekler, trilyonlarca paralar, BM milletleri ve kendini dünyanın hamisi olarak gören odaklar, bugün Gazze'de bir bebeğin ölümüne engel olamıyor. ‘Biz insan hakları savunucularıyız, biz barışçılız, biz kardeşiz, biz medeniyiz’ diyenler, bugün cümle aleme kendilerini gösterdiler. Hastaneleri, okulu, evleri, camileri vurdular ama kimsenin sesi çıkmadı. Soruyorum ne zaman konuşacaksınız? 10 bin çocuk daha öldüğünde mi? Binlerce ev bombaladığın da mı?  Hiçbir devlet, ideoloji, yönetim biçimi ve din fark etmez." şeklinde konuştu

"Cuma günü alacağımız karneler bizi mutlu etmiyor, etmeyecek"

Meselenin din ve ideoloji meselesi olmadığını söyleyen Şahin, "Bu mesele sadece insanlık meselesidir. Bugün liseliler olarak burada toplandık. Anlatmamız gereken bir derdimiz var; yakındığımız, içimizi dağlayan dert. Rahat değiliz, vicdanımız el vermiyor. Cuma günü alacağımız karneler bizi mutlu etmiyor, etmeyecek. Çünkü Gazze'de, Filistin'de daha okullar başlamadan bitti ve on binlerce çocuk daha karne alamadan şehit edildi. 6 yaşındaki bir çocuk oyun hamuruyla oynaması gerekirken moloz yığınlarıyla kule yapıyor. Bu mudur adalet? Bu mudur insan hakları? Bu mudur eğitim hakları? Nerede Amerika, nerede Avrupa, nerede BM? Hadi verin bakalım eşitlik, adalet." ifadelerini kullandı.

"Mazlum aynı mazlum, katil aynı katildir"

Şahin, "Yine biz, ülkelerimizden kendi imkanlarımızla eğitimciler yolluyoruz, okullar açıyoruz. Aynı durum Suriye, Doğu Türkistan, Arakan, Myanmar'da da geçerli. Filistin'deki zulüm neyse Doğu Türkistan'daki zulüm de aynıdır. Ölen bebekler aynıdır, ağlayan anneler babalar aynıdır. Mazlum aynı mazlum, katil aynı katildir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir