• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Mardin’de bayram şekerleri tezgâhlarında boykot ürünlerine yer verilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı.

Mardin'de bayram alışveriş yoğunluğu hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan esnaf, işgal rejimine destek veren şeker ürünlerini satmadıklarını belirtti.

Geçen yıla göre fiyatların yükseldiğini dolaysıyla biraz bir durgunluğun söz konusu olduğunu ifade eden Sadrettin Özdemir, “Malum Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasıyla bütün şekerleri tezgâhlara indirdik. Ancak şu an alışveriş noktasında fazla bir hareketlilik yok. Az da olsa bütçeye göre şeker alanlar var. Fiyatlar bu yıl pahalı durumda. Geçen sene 50-60’a sattığımız şekeri, bu yıl 130’a satıyoruz.” dedi.

“Gazze’deki kardeşlerimizi vahşice katleden israilin şeker ürünlerini satmıyoruz”

Sadrettin Özdemir

Şeker tezgâhlarında işgal rejimine destek veren ürünlerin satışını yapmadıklarını belirten Özdemir, “Bizler boykot malı markaların satışını yapmıyoruz. israile destek veren markalar olduğundan satmıyoruz. Boykot ürünlerini satmamamızın amacı Gazze’deki kardeşlerimizin vahşice katledilmesinden dolayıdır. Alınan boykot malların paraları şüphesiz işgal rejimine gidiyor. Alışverişe gelen vatandaşlar bile boykot mallarına dikkat ederek satın almıyor. Herkes destek vermeye ve o hassasiyeti korumaya çalışıyor. Yüzde 70-80 o hassasiyeti koruyan var çok şükür. Bu duyarlılığın devam etmesini istiyoruz. Hem yerli malı da daha iyidir. Bu duyarlılığı korumak diğer esnaflarımız için de daha iyi olur. Çoğu zincir marketler aksinin dışında boykot mallarını satıyor.” şeklinde kaydetti.

“Tüm şekerleri tezgâhlara indirdik vatandaşlarımızı bekliyoruz”

İbrahim Akdoğan

Tamamen yerli şeker ürünlerini sattıklarını, boykot malların satışı yapılmadığını vurgulayan İbrahim Akdoğan, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek arife gününe kadar hareketliliğin yaşanması için temennilerde bulundu.

Bayramların Mardin’e has kolonyasıyla, şekeriyle, yöresel yemekleriyle, badem şekeriyle ve kahvesiyle kutlandığını aktaran Akdoğan, “Öncelikle tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum. Hayırlara vesile olur inşallah. Bayramda alışveriş noktasında beklentilerimiz var. Bizim bu yörenin kolonyasıyla, şekeriyle, yöresel yemekleriyle, badem şekeriyle, kahvesiyle bayram kutlanır. Bu bayramda dilerim geçen bayram gibi huzurlu ve bereketli geçer inşallah. Tüm şekerleri tezgâhlara indirdik vatandaşlarımızı bekliyoruz. Geçen bayram çok bereketli ve hareketli geçti. İnşallah bu bayramda da aynı şekilde olur. Bayram şekerlerinden özellikle yerli şeker ürünlerin satışını yapıyoruz. Onun yanında da Mardin’in damak tadı olan badem şekerini de satışa sunuyoruz. İnşallah arife gününe kadar bir hareketlilik yaşanacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir