• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cizre'de örgün eğitimle beraber hafızlık projesi için seminer düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Müftülüğü ile Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu'nda, örgün eğitimle beraber hafızlık eğitimi almak isteyen kız ve erkek öğrenciler için kayıt alımlarına başlandı.

Proje kapsamında 4'üncü sınıftan mezun olacak olan kız ve erkek öğrenciler, örgün eğitimleriyle birlikte hafızlık eğitimi de alabilecekler. Projeye kayıt olan öğrenciler ve velileri için bilgilendirme amaçlı seminer düzenlendi.

Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapılan seminere Cizre müftüsü Süleyman Baran, Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İlhan Erdoğan, hafızlık eğitimi veren kursların yöneticileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Seminerde, proje kapsamında daha önce 6 ve 8 ayda hafız olan öğrenciler tanıtıldı. Projenin detayı hakkında kurs yöneticileri tarafından öğrenci velilerine bilgi verildi.

Seminerde konuşan Cizre Müftüsü Baran, "Çocuğu hafız olan anne ve babaya cennete nurdan taç giydirilir. Siz değerli velilerimiz çocuklarınız dini Mübin İslam'ın o güzelliklerini yaşayacaklar hem de emin bir yerde eğitim alacaklar. Bu proje Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak projesidir. Diyanet nasıl bu projenin en önemli ayağı ise milli eğitimde bu projenin en önemli ikinci ayağıdır. Dolayısıyla bir taraftan akademik eğitimlerini alırken, diğer taraftan da hafızlıklarını yapacaklardır. Hafızlığı örgün eğitimle beraber teşvik ediyoruz. Bölgemiz bu konuda bölgenin en iyisidir. Cizre'nin kadim bir medeniyeti vardır, ilim ve irfan şehridir. El Cezeri'lerin olduğu diyardır. Cizre yeniden âlimler yurdu niye olmasın. Sizlerde El Cezeri'leri yetişen annelerden birisi olabilirsiniz. Bu El Cezeri âlimleri sizin gibi annelerin çocuklarıydı. Çocuklarımız buraya geldiğinde size, ailenize, topluma karşı saygılı edepli bir fert olarak yetişir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir