• DOLAR 32.562
  • EURO 35.217
  • ALTIN 2469.407
  • ...
"Hayvana bir şey olunca tepki gösteriliyor ama bir insan ısırıldığı zaman tepki gösterilmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de son günlerde artan saldırıların ardından başıboş sokak köpeklerin barınaklarda koruma altına alınması konusu gündeme geldi.

Sahipleri tarafından sokağa terkedilen ya da kısırlaştırmanın yeterli olmamasıyla kontrolsüzce çoğalan sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit gittikçe artıyor. Sayıları 10 milyonu aşan başıboş sokak köpekleri, saldırdıkları vatandaşların ağır yaralanmaları ya da ölümleriyle Türkiye'de gündemden düşmüyor.

Kontrolsüzce üreyen başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdidin giderek büyüdüğünü söyleyen Şanlıurfa halkı, ciddi ve somut bir adım bekliyor.

Şanlıurfa'da başıboş sokak köpeklerinin toplu halde cadde ve sokaklarda dolaşması, vatandaşları endişelendiriyor. 

Özellikle kent merkezinde sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda sokak köpekleri halkın korkmasına sebep oluyor.

Başıboş dolaşan sokak köpeklerinin her an tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, özellikle belediyeden duruma müdahale etmeleri çağrısında bulundu. 

Hayvan severlere de çağrı yapan halk, hayvan ile ilgili yaşanılan olumsuz duruma tepki verdikleri gibi hayvanların insanlara saldırdıklarında da aynı tepkiyi vermesi gerektiğini dile getirdiler.

"Gece korkumuzdan dışarı çıkamıyoruz"

Beyaz Süzer

Başıboş sokak köpeklerinin korkusundan dışarıya çıkamaz hale geldiklerini ifade eden Beyaz Süzer, "Köpekler toplatılsın. Gece korkumuzdan dışarı çıkamıyoruz. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. O gün birine saldırıp ayağını parça parça ettiler. Adamın ayağına 10 dikiş atmışlar. Bir an önce başıboş köpekler toplatılsın. Dışarı çıkınca bir tane değil, 4-5 köpek peşimize düşüyor. Korkumuzdan nereye kaçacağımızı bilmiyoruz. Başkalarının binalarına sığınıyoruz. Binadan çıkıp gitmişler diye bakıyoruz. Barınak yapsınlar. Korkumuzdan sokağa çıkamıyoruz." dedi.

"Hayvan hayvandır ama başıboş oldu mu zararlıdır"

Hayvansever, köpekleri çok seviyorsa alıp götürmelerini söyleyen Şanlıurfalı bir vatandaş, "Belediye hayvanları toplayacak ama bu hayvanseverler 'uyutuyorlar, bayıltıyorlar' diye izin vermiyor. O zaman onlar hayvanları götürüp yaşatsınlar, elbise giydirsinler. Milletin içinde köpek olur mu? Köpeklerin çarşı ortasında çiftleşmesi ayıp değil mi? Mahalle karantinaya alınmış, köpeklerde hastalık var. Köpek pis bir şeydir. Ben de besliyorum ama aşısı, banyosu var. Sokakta köpeğin ne işi var? Gece korkudan samana gidemiyorum. Hayvanın ne yapacağı belli değil. Bir barınak yapın götürün. Hayvan hayvandır ama başıboş oldu mu zararlıdır." diye konuştu.

"İnsan canı bu ülkede gerçekten çok ucuz"

Mehmet Alptekin

Hayvanseverlerin yaptığı tepkinin yanlış bir tepki olduğunu belirten Mehmet Alptekin, "Hepimiz hayvanları severiz ama belli bir yerde olmaları daha güzeldir. Hayvanseverler tepki gösteriyor ama yanlış bir tepki. İnsan canı bu ülkede gerçekten çok ucuz. Hepimiz hayvanlara değer veririz ama bu şekilde olmaz. Tedavi altına alınması, güzel bir şekilde bakılması lazım. Hayvana bir şey olunca hayvan severler tepki gösteriyor ama bir insan ısırıldığı, parçalandığı zaman kimse buna tepki göstermiyor. Çocuklarımızı rahat bir şekilde sokağa gönderemiyoruz çünkü hayvanlar birden saldırıyor. Hayvanların öldürülme taraftarı değiliz ama bugüne veterinerlerimiz var. Kısırlaştırılması lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu hayvanların başıboş bırakılmaması lazım"

Şerif Hoca

Başıboş köpekle mücadelenin belediyenin görevi olduğunu söyleyen Şerif Hoca, "Bu belediyenin görevidir. Belediye başkanlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Hayvanlar da Allah'ın yarattığı hayvanlardır. Bu hayvanlara özellikle mesken onların ihtiyacını karşılayacak ne gerekiyorsa onun yapılması gerekir. Belediye başkanımızın öncelikle bunu yerine getirmesi lazım. Bu hayvanların başıboş bırakılmaması lazım. İnsanlar da bu hayvanlara karşı duyarlı olmalı. Nasıl ki biz evimizde yaşıyor ve ailemizi yaşatıyorsak bu hayvanlara da güzel yerler yapılmalı. İhtiyaçları karşılanmalı." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir