• DOLAR 32.691
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2446.599
  • ...
Çinli markalar için ek vergi kararı: Araçlara ne kadar zam gelecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin’den ithal edilen tüm araç gruplarına yüzde 40 ek gümrük vergisi getirileceği açıklandı. Böylece Çin’den ithal edilen her araç için yüzde 10 gümrük vergisi ve yüzde 40 ek vergi olmak üzere toplamda yüzde 50’lik bir vergi uygulanacak.  Yeni vergi kararı sonrası araçlara ne kadar zam gelecek? Şu anda piyasada fiyatı en düşük Çinli modeller hangileri?

Konuyla ilgili merak edilenleri İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, milliyet.com.tr’ye açıkladı. Ertemel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte artan rekabette, marka ve ürün konumlandırma alanlarında uygun fiyata kaliteli otomobil anlayışını kabul ettiren Çin menşeli markalar yükselen trend haline geldi.

VERGİ SONRASI ÇİNLİ MARKALARDAN İNDİRİM GELİR Mİ?

Ülkemizde talep gören Çin menşeli markaların ortak tercih edilme sebebi uygun fiyata kaliteli ve donanımlı otomobil kanaatinin kabul görmüş olması. Dolayısıyla markalar bu avantajlarını korumak adına bazı adımlar atacak veya fiyatların en azından bir kısmını sübvanse edeceklerdir. Öte yandan sübvanse edilsin ya da edilmesin, özellikle bazı Çinli markalar tüketici tarafından çok beğenildiğinden, yükselen rakamlarla beraber satış adetlerinde düşüş görülebilir ancak sahip oldukları talep devam edecektir.

ARAÇ FİYATLARI NE KADAR ZAMLANIR?

Otomobillere gelecek zamlar aracın vergisiz fiyatı ile doğru orantılı. Bu noktada Çinli araçlara ortalama 250-300 bin TL fiyat artışı yapılacaktır.

VERGİ FİYATLARA NE ZAMAN YANSIR?

Bir karar değişikliği ya da güncelleme olmaz ise 7 Temmuz kararın yürürlüğe gireceği tarih. Çinli otomobil fiyatlarının yükseleceği ve alımının fırsat sunduğuna dair sorular alıyoruz. Fiyat yükselişlerinin bir fırsat olarak görülmesi sebebiyle geçmiş yıllarda oldukça spekülatif süreçler yaşadık.

MİLLİYET

Bu haberler de ilginizi çekebilir