• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Rus yetkililerden, Kassam'ın elindeki 2 Rus esire ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Rusya Devlet Başkanı'nın Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden sorumlu özel temsilcisi Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de halen 2 Rus uyruklu esirin bulunduğunu söyledi.

Bunların serbest bırakılmasına ilişkin HAMAS yetkilileriyle aktif bir şekilde görüştüklerini belirten Bogdanov, "Bize her zaman bunun (Rus esirlerin serbest bırakılması) sözünü verdiler. Bunu yapmaya hazır olduklarını vurguladılar, ancak bunun gerçekleşmesi için, en azından bir süreliğine, fiziksel bir ateşkes gerekiyor, böylece onlar (HAMAS bu vatandaşları Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edebilirler." dedi.

Bogdanov,  eğer "en azından bir durgunluk" yaşanırsa bu iki Rus'un serbest bırakılmasını umduklarını kaydetti.

Dün, HAMAS yetkililerinden Musa Ebu Merzuk'un, kendisini Türkiye'den aradığını anlatan Bogdanov, ABD'nin sunmuş olduğu ateşkes teklifinin HAMAS'ın uygun gördüğünü aktardığını söyledi.

Aynı zamanda Bogdanov, işgalci rejimin bu ateşkes planını nasıl uygulayacağı ve prensipte kabul edip etmeyeceği konusunda pek çok soru işaretinin olduğuna dikkat çekti.

Bogdanov, ayrıca ilgili planda, bunların işgal tarafından uygulanması konusunda Rusya tarafında bazı şüpheler uyandıran "bir takım açık soruların" bulunduğunu da belirterek "Göreceğiz" ifadesini kullandı.

HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı harekatında işgal altındaki bölgelerde birçok kişiyi esir almış, bunlar içesinde bulunan Rus uyruklu 4 işgal rejimi yerleşimcisini serbest bırakmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir