• DOLAR 32.842
  • EURO 35.296
  • ALTIN 2459.766
  • ...
Siyonistler  6 Filistinliyi katletti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Sağlık Bakanlığı, Kafr Dan beldesinde işgal kurşunları sonucu 6 gencin şehit olduğunu, bir gencin de yaralandığını bildirdi.

Filistin medyası, işgalcilerin köye askeri takviye göndermeden önce işgal ordusuna bağlı özel bir kuvvetin beldeye baskın düzenleyerek Abed ailesine ait bir evi kuşattığını bildirdi.

Medya kaynakları, saldırılar sonucu iki gencin şehit olduğunu ve bazı kişilerin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Kızılayı, başından kurşunla vurulan bir şehidin, ekipleri tarafından alındığını ve hastaneye nakledildiğini duyurdu.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Wissam Bekr, şehit ve yaralıların hastaneye nakledildiğini, bir başka kafa travmasının da İbn Sina Hastanesi'ne ulaştığını ve durumunun kritik olduğunu duyurdu.

Bekr, şehitlerinden birinin Cenin'in batısındaki El Yamun kasabasından Ahmed Muhammed Samudi olduğunu, onun işgal saldırısı sonucu ağır yaralanıp 10 Ekim 2022'de hayatını kaybeden çocuk şehit Mahmud Samudi'nin de kardeşi olduğunu belirtti.

Bekr, diğer şehitlerin ise Kafr Dan beldesinden Muhammed Hazza Mari, Cenin'in batısındaki Burkin kasabasından Eymen Ebu Fadala, Sakr Arif Abed (28), Mustafa Allam Meri (21) ve Ahmed Muhammad Ubu Ubeyd (21) olduğunu aktardı.

Kaynaklar, işgal kuvvetlerinin etrafını çevirdikleri evi iki Energa top mermisiyle bombaladığını, iki Apaçi helikopterinin yoğun uçuşu sırasında hoparlörler aracılığıyla gençlerin teslim olmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Kaynaklar, işgal kuvvetlerinin bombaladığı evde şehit olan gençlerin Sakr Arif Abed, Mustafa Allam Meri ile Ahmed Muhammad Ubu Ubeyd olduğunu aktardı.

İşgal kuvvetlerinin, ambulansların yaralıları taşıyacakları yere ulaşmasını engellediğini ve üzerlerine ateş açtığını belirtti.

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan bir videoda işgal kuvvetlerinin, genç Samudi'yi yaralı halde yerde yardım isterken infaz ettiği görülüyor. Gencin, yaralı halde kelime-i şehadet getirdiği duyulduktan sonra katledildiği kameraya yansıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir