• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Almanya Başbakanı: Ukrayna hava savunmasını güçlendirmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nın açılış konuşmasını yapan Scholz, "Bugün burada bulunan herkesten Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmeye yönelik girişimimizi mümkün olan her şeyle desteklemelerini rica ediyorum." dedi.

Scholz, Ukrayna'yı gerektiği sürece destekleyeceklerini vurgulayarak, "Ukrayna ordusunun şu anda en acil ihtiyacı olan şey mühimmat ve silah, özellikle de hava savunması için. Bu nedenle Ukrayna'ya üçüncü bir Patriot hava savunma sisteminin yanı sıra IRIS-T hava savunma sistemleri, Gepard uçaksavar tankları, füzeler ve topçu mühimmatını önümüzdeki haftalarda ve aylarda teslim edeceğiz." diye konuştu.

Almanya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin hiçbir zaman bugünkü kadar yakın olmadığına işaret eden Scholz, "24 Şubat 2022'den bu yana sadece askeri destek olarak 28 milyar avro sağladık ya da taahhüt ettik. Bunu milyarlarca avroluk maddi destek takip edecek." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın yeniden inşası ve modernizasyonu için büyük yatırımlar gerekeceğini belirten Scholz, "Dünya Bankası önümüzdeki on yıl içinde yaklaşık 500 milyar ABD doları yatırım yapılmasını bekliyor. Yarından sonraki gün (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy ve ben Apulia'daki G7 zirvesinde tekrar bir araya geleceğiz. Orada Ukrayna için geniş kapsamlı ve uzun vadeli taahhütleri savunacağım. Burada bahsettiğimiz boyutlar göz önüne alındığında, özel sermayenin de eklenmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu./ AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir