• DOLAR 32.55
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2438.596
  • ...
Çocuk işçiliğiyle mücadelede yeni dönem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocuk işçiliğini önlemek için diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla 2005-2015 yıllarını kapsayan ilk Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı'nın ardından 2017-2023 yıllarını kapsayan ikinci ulusal programı hayata geçirdi

Çocuk işçiliğinde risk takibi tek sistemden yapılacak

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak üzere başka illere giden işçiler ve ailelerinin yaşadığı zorlukların ortadan kaldırılması amacıyla da 2010, 2017 ve 2024 yıllarında yürürlüğe konulan mevsimlik tarım işçileriyle ilgili genelgeler doğrultusunda çalışmalar yürütüldü.

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında, çocuk işçiliğine ilişkin risklerin tek noktadan izlenmesine imkan sağlayacak Çocuk İşçiliği Riski İzleme ve Takip Sistemi hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının sistemiyle entegrasyona ilişkin protokolün de imzalanmasının ardından kurumlar arasında veri paylaşım süreci başlayacak.

Böylece çalışma hayatına girmesi önlenen çocukların okula devamlılığı ve başarılarının takip edilmesi, mevsimlik tarım işinde çalışan aileler ve çocuklarının mevcut durumları ve kamu hizmetlerine erişimlerine ilişkin bilgiler tek çatı altında toplanacak.

Bu yıl sonuna kadar geliştirme işlemleri tamamlanacak sistemin, 2025'te uygulamaya konulması planlanıyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir