• DOLAR 32.713
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2445.945
  • ...
İran'dan Fars Körfezi İşbirliği Konseyi'nin bildirisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi bildirgesine tepki gösteren Kenani, bu bildirgede yer alan İran'la ilgili hükümleri asılsız olarak nitelendirdi.

Kenani, Fars Körfezi'nde bulunan Ebu Musa, Büyük Tonb ve Küçük Tonb adalarının İran'a ait olduğunu vurgulayarak, “Bu üç ada İran topraklarının ayrılmaz ve ebedi bir parçasıdır ve İran İslam Cumhuriyeti, bu adalar üzerinde herhangi bir iddiayı istikrar bozucu ve iç işlerine müdahale olarak değerlendiriyor. Dolayısıyla böyle bir iddiayı da şiddetle kınamaktadır.” dedi.

Bildiride İran’ın nükleer programıyla ilgili yer alan paragrafa da tepki gösteren Kenani, “İran İslam Cumhuriyeti her zaman uluslararası hukuka ve yükümlülüklerine bağlıdır. Bu nedenle barışçıl nükleer programıyla ilgili asılsız açıklamaları değersiz görmektedir. İran, stratejik bakış açısı ve ilkeli politikaları nedeniyle her zaman bölgesel sorunların komşularla işbirliği sayesinde çözüleceğine inanmakta ve ikili ve kapsamlı ilişkiler ve işbirliği alanında yapıcı girişimleri memnuniyetle karşılamaktadır.” ifadesini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir