• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç: Ateşkes oylamasında çıkan sonuç memnuniyet verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı karar tasarısını kabul etmesini değerlendirdi.

BM'de Gazze'de ateşkes tasarısı kabul edildi

Kılıç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 'ateşkes' oylamasında çıkan sonuç, her ne kadar geç kalınmış bir karar olsa da memnuniyet vericidir.

Bu kararın bir an evvel yürürlüğe girmesi ve ateşkes sürecinin başlaması için uluslararası desteğin acilen sağlanması gerekmektedir. 

Gazze'de aylardır devam eden zalimliğin ve insanlık dışı soykırımın sona ermesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız."

HAMAS: BMGK'daki ateşkes tasarısı Filistin halkı ve direnişinin talepleriyle uyumlu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı karar tasarısını kabul etmişti.

HAMAS'tan yapılan açıklamada "BMGK kararında yer alan kalıcı ateşkes, işgalcilerin Gazze'den tamamen çekilmesi, esir takası, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası ve yerinden edilenlerin evlerine ve topraklarına geri dönüşü maddelerinin Filistin halkı ve direnişinin talepleriyle uyumlu olduğu" vurgulanmıştı.

Siyonist rejim, Gazze'deki saldırılarını sonlandıracağı haberlerini yalanladı

Siyonist rejim ise BMGK'nın kalıcı ateşkes ve esir değişimi tasarısı kapsamında Gazze'ye saldırılarını sona erdirmeyi kabul ettiğine ilişkin haberleri yalanlamıştı.

https://x.com/ackilic76/status/1800260802353455333

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir