• DOLAR 32.931
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2454.285
  • ...
İran'dan çağrı: Acilen harekete geçin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Rusya’nın Nijniy Novgorod şehrinde düzenlenen BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında konuşan Bakıri, işgalcilerin Filistin’e yönelik saldırılarını gündeme getirdi.

Bakıri, insanlığın, bölge ve dünya barışı ile istikrarını tehlikeye sokan büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Siyonist rejimin (İsrail) işgal altındaki Filistin'de Gazze ve Refah halkına karşı işlediği suç ve soykırımın üzerinden aylar geçti ve dünya, soykırımı ve zorla göç felaketini izliyor.” dedi.

Siyonistlerin suçlarına karşı dünyanın her yerinde protestolar düzenlendiğine işaret eden Bakıri, Batı'nın işgalcileri sorgusuz sualsiz desteklemesinin insanlığın tüm kazanımlarını gerilettiğini söyledi.

Bakıri, BRICS’in nisan ayında Gazze konusunda olağanüstü toplantı yaparak uluslararası ve bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik zorluklara ve tehditlere karşı daha etkili yanıtlar istediğini gösterdiğini ifade etti.

“Bugünlerde Gazze ve Refah'ta yaşananlar Batı'nın uluslararası sisteminin adaletsizliğini açıkça ortaya koydu” diyen Bakıri, siyonist israilin ve destekçilerinin insanlığı, ahlakı ve uluslararası hukuku ayaklar altına almakla kalmadığını, aynı zamanda dezenformasyon yaparak "zalim ile mazlumun yerini değiştirmeye çalıştığını" söyledi.

Bakıri, “Bu durumun devam etmesi şüphesiz uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye atmaktadır ve bunun çözümü için acilen harekete geçilmesi gerekmektedir.” diye konuştu

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir