• DOLAR 32.987
  • EURO 35.364
  • ALTIN 2455.639
  • ...
BM Raportörü:  AHLAKİ İNANDIRICILIĞINIZI YİTİRDİNİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşmiş Milletler Barınma Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal cumartesi günkü saldırının ardından X'te şunları kaydetti: “israil tarafından öldürülen yüzlerce Filistinli ve keyfi gözaltında tutulan binlerce Filistinli hakkında tek kelime etmeden dört israilli rehinenin serbest bırakılmasını kutlayan ülkeler, nesiller boyu ahlaki inandırıcılığını kaybetmiştir ve herhangi bir BM insan hakları organında yer almayı hak etmemektedir.”

Filistin Chronicle’de geçen habere göre, işgalciler Nuseyrat'taki pazarı ve Deyrü'l-Balah'taki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi çevresini hedef aldı. Gazze Hükümeti Medya Ofisi, Cumartesi günü işgalcilerin Nuseyrat mülteci kampını, Deir el-Balah'ın doğusundaki bölgeleri ve Gazze'nin merkezindeki el-Bureij ve el-Maghazi kamplarını hedef alan şiddetli hava saldırılarında en az 270’den fazla Filistinlinin katledildiğini ve 600’den fazla Filistinlinin yaralandığını söyledi. Bu, Nuseyrat'ın doğu ve kuzeybatısındaki araçların ani saldırısıyla aynı zamana denk geldi. İşgal ordusu daha önce Gazze Şeridi'nin orta kesiminde çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgeden dört esiri kurtardığını açıklamıştı.

ABD DESTEKLİ KATLİAM

Amerikan haber sitesi Axios, "israil'deki ABD rehine hücresinin, esirlerin kurtarılmasına yönelik çabayı desteklediğini" söylemişti. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, "ABD, aralarında Amerikan vatandaşlarının da bulunduğu HAMAS'ın elinde bulunan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için tüm çabaları destekliyor." dedi.

Filistin Direniş Hareketi (HAMAS)'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada, "Siyonist düşmanın Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat bölgesinde gerçekleştirdiği şey, bileşik bir savaş suçudur. Ondan ilk zarar görecek olanlar ise esirleridir. Düşman, korkunç katliamlar yaparak esirlerin bir kısmını özgürleştirmeyi başardı, ama aynı zamanda operasyon sırasında bir kısmını da öldürdü." ifadelerine yer vermişti.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 37 BİN 124'E ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı dün son 24 saatte 40 artarak 37 bin 124'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 248 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 5 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 40 Filistinlinin daha katledildiği, 218 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 37 bin 124'e, yaralı sayısının 84 bin 712'ye yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir