• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Umut Kervanı Van Derneği Kurban Bayramı istişare toplantısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı 5. Bölge Koordinatörlüğüne bağlı Umut Kervanı Van Derneği, Kurban Bayramı öncesi üye ve gönüllüleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Kurban Bayramı’nda ve öncesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya ilişkin konuşan Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, "Malum olduğu üzere Kurban Bayramı'nda en önemli çalışmamız, hayırseverlerden aldığımız kurban vekaletlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaktır. Allah nasip ederse bu senede yüzlerce ailemize kurban eti ulaştırma adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Tabi ki bunu daha geniş bir alana yaymak için daha çok vekâlet almamız gerekiyor. Şimdiye kadar aldığımız vekâletler çok iyi ama daha fazla aileye ulaşmak için daha çok kurban bağışı almamız gerekiyor. Bunun için hayırseverlerimizden Kurban Bayramı için daha çok bağış talep ediyoruz." dedi.

"Yurt dışı kadar yurt içine de önem gösterilmelidir"

Vekaletle kurban kesiminde yurt dışına nazaran yurt içinde yeteri kadar bağış alamadıklarını belirten Vatan, "Bizler kurum olarak hem yurt içinde hem yurt dışında kurban organizasyonları gerçekleştirerek 'mazlumun dini sorulmaz' şiarıyla mazlumlara ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz. Bazı kardeşlerimiz duygusal davranarak kurbanlarının kendi memleketlerinde dağıtılmasının uygun olmadığını ve bütün vekâletlerinin yurt dışında kesilmesi gerektiğini söylüyor. Evet, sömürü altında olan birçok mazlum ve mağdur ülke var. Onlar için sadece Kurban Bayramı'nda değil yılın 12 ayında farklı farklı yardım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Su kuyusu, katarakt ameliyatları, gıda, giyim gibi birçok alanda çalışma yürütüyoruz. Ama unutmayalım ki yaşadığımız coğrafyada da günlük ekmeğe muhtaç olan yüzlerce aile vardır. Tespitine gittiğimiz birçok aileden etkilenip günlerce yemek yiyemediğimiz günler oldu. Burada anlatamayacağımız daha nice trajik olaylara bizimle beraber yardıma gelen hayırseverler şahittir. O yüzden hayırseverlerimizden ricamız yurt dışına verdikleri önemi ve değeri biraz da kendi coğrafyamızın mazlum ve mağdur insanlarına göstermeleridir." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Vatan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Kurban Bayramı öncesinde derneğimize kayıtlı mağduriyet dereceleri kategorize edilmiş ailelerimize gıda yardımı, giyim yardımı ve bayram şekeri çalışmaları yapacağız. Toplantımızda bunları da değerlendirerek üye ve gönüllülerimizden bu konuda daha fazla efor sarf etmelerini ve çalışmalarını istedik. Onlardan da çok güzel fikirler alarak toplantımızı nihayete erdirdik. Hayırseverlerimizden bu hayır kervanına ve hayır köprüsüne daha çok destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir